Női röplabda BL - A főtábla kapujában a Vasas

Sport, 2022.11.01

A Vasas Óbuda 3-0-ra nyert a spanyol La Laguna vendégeként kedden Tenerifén, a női röplabda Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában, a párharc első összecsapásán, ezzel közel került a főtáblára jutáshoz.

A visszavágót jövő szerdán 18 órától rendezik Budapesten, a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontban. A továbbjutó a BL húszcsapatos csoportkörben folytathatja szereplését.


Eredmény:
Tenerife La Laguna (spanyol)-Vasas Óbuda 0-3 (-19, -13, -24)
-------------------------------------------------------------
a legeredményesebb játékosok: Lengweiler 10, illetve Török 15, Bannister 13, Bojko 11, Abdulazimova 10


A 2019/20-as szezonban a selejtezőből a főtáblára jutott Vasas az előző körben a belga aranyérmes Gentet szettveszteség nélkül, kettős győzelemmel búcsúztatta, míg spanyol riválisa a bosnyák Brcko ellen jutott tovább ugyancsak simán.

A magyar bajnok szombaton még bajnokit játszott, és közel tízórás utazás után, hétfő hajnali háromkor érkezett meg az Afrika partjai mellett található üdülőparadicsomba. A mérkőzést abban az 5100 néző befogadására alkalmas Pabellon Insular de Santiago Martín arénában - a helyi férfi kosárlabdacsapat otthonában - rendezték, amely a kétezres évek közepén kétszer is otthont adott a sorozat négyes döntőjének.

Az összecsapás első szettje közepes színvonalú játékot hozott, elsősorban azért, mert mindkét együttes sokat hibázott. A Vasas nyugodott meg előbb, és a játékrész derekán bemutatott jó sorozatának köszönhetően végül izgalmak nélkül szerezte meg a vezetést.

A második játszmára ritmust váltott a görög Jannisz Atanaszopulosz edzette magyar bajnok, és magyar válogatott ütője, Török Kata vezérletével hatalmas különbséggel duplázta meg előnyét.

A harmadik felvonásra rendezte játékát a tenerifei együttes, és a szett derekáig egy-két ponttal vezetett is. Mindkét csapat változatosan szervezte ekkor támadójátékát, a spanyolok néhány jó blokkal megzavarták a Vasas játékosait, így a hajrá előtt biztosnak tűnő, négypontos előnyt építettek ki. A piros-kékek azonban nem adták fel, Török támadásaival két szettlabdát hárítva fordítottak és lezárták a 88 perces mérkőzést.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!