Női röplabda BL - A legutóbbi döntőssel és Kántorékkal is egy csoportban a Vasas

Sport, 2023.07.19

A Vasas Óbuda a legutóbb döntős török Eczacibasival, valamint a Kántor Sándort másodedzőként foglalkoztató olasz Scandiccivel is egy csoportba került a női röplabda Bajnokok Ligája főtáblájának szerdai sorsolásán.

Az európai szövetség (CEV) luxembourgi központjában megrendezett eseményen a magyar bajnok a negyedik, utolsó kalapból várta a sorsolást, és nehéz ellenfeleket kapott.

A riválisok közül a török Eczacibasi Dynavit Istanbul a legutóbbi kiírásban döntőt játszott, és a világ egyik legjobb játékosát, a kétszeres világbajnok szerb Tijana Boskovicot is foglalkoztatja. A Savino Del Bene Scandicci, amelynek Kántor Sándor személyében magyar másodedzője van, legutóbb bronzérmes lett az olasz élvonalban, és szintén világsztárok sorát alkalmazza.

A csoport negyedik tagja a bolgár bajnok Marica Plovdiv.

A BL-főtábla harmadik magyar érdekeltségű csapata, a válogatott Kiss Grétát foglalkoztató német SC Potsdam török, lengyel és szlovén együttessel csatázik majd a továbbjutásért.

Az öt kvartettből az elsők egyből negyeddöntőbe jutnak, a másodikak és a legjobb harmadik ezért egy oda-visszavágós rájátszáskört játszik, míg a másik négy csoportharmadik a CEV Kupa negyeddöntőjébe kerül.

A Vasas legutóbb, valamint a 2019/20-as idényben a selejtezőből jutott a legjobb húsz együttes közé, de mindkétszer nyeretlenül zárta a csoportkört, amely idén novemberben rajtol.


A női Bajnokok Ligája csoportbeosztása:

---------------------------------------
A csoport: Vero Volley Milano (olasz), VakifBank Istanbul (török), Volley Mulhouse Alsace (francia), Jedinstvo Stara Pazova (szerb)
B csoport: Eczacibasi Dynavit Istanbul (török), Savino Del Bene Scandicci (olasz), Marica Plovdiv (bolgár), VASAS ÓBUDA
C csoport: Fenerbahce Opet Istanbul (török), Grot Budowlani Lódz (lengyel), SC Postdam (német), Calcit Kamnik (szlovén)
D csoport: A.Carraro Imoco Conegliano (olasz), DevelopRes Rzeszów (lengyel), Allianz MTV Stuttgart (német), a selejtező győztese
E csoport: LKS Commercecon Lódz (lengyel), Volero Le Cannet (francia), SC Prometej (ukrán), a selejtező másodikja
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!