Női röplabda BL - Nem bírt a Vasas az olasz Scandiccivel

Sport, 2023.11.15

A Vasas a papírformának megfelelően 3-0-ra kikapott a Kántor Sándort másodedzőként foglalkoztató olasz Scandiccitől a női röplabda Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában, szerdán az Érd Arénában.

A magyar bajnok két hét múlva - ugyancsak Érden - a bolgár Marica Plovdivot fogadja a legrangosabb európai kupasorozatban.


Bajnokok Ligája, csoportkör, 2. forduló, B csoport: Vasas Óbuda-Savino Del Bene Scandicci (olasz) 0-3 (-18, -18, -22)
------------------------------------------------------------------
a Vasas legjobb pontszerzői: Sillah 17, Fricova 8


A Vasas az első fordulóban a tavasszal döntős Eczacibasi otthonában 3-0-ra kikapott, s szezonbeli második BL-fellépésén sem számíthatott könnyű összecsapásra, ugyanis a Scandicci tavaly a Challenge Kupát, idén a CEV Kupát nyerte meg, a játékoskerete pedig hemzseg az olimpiai és világbajnoki érmesektől.

A magyarokat edző görög Jannisz Atanaszopulosz dolgát az sem könnyítette meg, hogy sérülés miatt nem számíthatott egyik legjobbjára, az amerikai Taylor Bannisterre, akinek a helyén az eredetileg más poszton szereplő Fatoumatta Sillah kezdett.

A nyitójátszmára mintegy ezer néző gyűlt össze, akik azt láthatták, hogy a Vasas nem kezdett megilletődötten, sőt egy ideig vezetett is. Később magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak a vendégek az olasz válogatott átlója, Ekaterina Antropova vezérletével, szép lassan átvették az irányítást, és bár a hazaiak küzdöttek, a Scandicci simán szerezte meg a vezetést.

A második felvonásban villámrajtot vett a magyar bajnok, 11-5-re elhúzott, a vendégeket edző Massimo Barbolini így pályára küldte olimpiai bajnok kínai ütőjét, Csu Tinget is. A kétszeres világbajnok szerb feladó, Maja Ognjenovic ekkor egymás után négyet nyitott, csapata fordított, a Vasas játékosainak teljesítménye pedig alaposan visszaesett. A hajrában tovább nőtt a különbség, így az olaszok örülhettek az újabb részsikernek.

A harmadik szett elején is tudta tartani a lépést ellenfelével a Vasas, de 8-8 után az olasz együttes folyamatosan növelte a különbséget az ekkor már 25 pontnál tartó Antropova remeklésével. A hazaiak nagyot hajrázva, a végjáték előtt utolérték ugyan a riválist, de a hatékonyan támadó és remekül védekező olasz együttes végül sima és megérdemelt győzelmet aratott.

A 86 perces mérkőzés legeredményesebb játékosa Antropova volt 28 ponttal, a hazaiaktól Sillah 17 pontot szerzett.

"Azt gondolom, annak ellenére is nagyot harcoltunk, hogy másfél napunk volt Taylor nélkül készülni. Sillah jól megoldotta a feladatot, de így is kicsit keserű a szám íze az első és a harmadik szett miatt, mert megint nem tudtuk megfelelően kontrollálni az érzelmeinket" - mondta a találkozó után Atanaszopulosz.

A görög szakember kiemelte, Antropova tarthatatlan volt, de meglátása szerint csapatának abban mindenképpen előre kell lépnie, hogy amikor nehéz helyzetben van, akkor is betartsa a megbeszélt taktikát védekezésben, nyitásfogadásban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!