Női röplabda BL - Nyert szett nélkül zárt a Nyíregyháza

Sport, 2022.02.15

A Fatum-Nyíregyháza 3-0-ra kikapott vendégétől, a szerb Ub csapatától kedden, a női röplabda Bajnokok Ligája csoportkörének zárófordulójában.

A nyírségiek így nyert szett nélkül, az E csoport negyedik helyén zárták az elitsorozatot.


Női Bajnokok Ligája, E csoport, 6. (utolsó) forduló: Fatum-Nyíregyháza - ZOK Ub (szerb) 0-3 (-19, -21, -17)
------------------------------------------------------
a legeredményesebb játékosok: Radosova 17, illetve Rankovic 16, Medic 11


A magyar bajnok szabolcsiak a BL csoportkörében - melyben 17 év elteltével szerepelhettek - eddig minden találkozójukat 3-0-ra veszítették el, de a két csapat első, szerbiai mérkőzésén Németh Szabolcs tanítványai mindhárom szettben eljutottak húsz pontig, így ha valamikor, akkor most reménykedhettek legalább a részsikerben.

A tréner ennél jobb szereplésben bízott, ugyanis a találkozó előtt kijelentette: szeretnék legyőzni szerb riválisukat.

"Szeretnénk ebből a találkozóból erőt meríteni, biztos vagyok abban, hogy a győzelem nagy lendületet adna nekünk a szezon hátralévő részére" - mondta a vezetőedző, aki szerint a szerb együttes hasonló játékerőt képvisel, mint az ő csapata.

A keddi első felvonás ennek megfelelően alakult, az elején a szlovák Nikola Radosova vezette hazaiaknál volt az előny, de 13-13 után sorozatban három vendégpont, így pedig Németh időkérése következett. A válogatott Bodovics Hanna eredményes blokkjátékának köszönhetően 17-nél utolérte ellenfelét a hazai együttes, amely azonban ezt követően már csak két pontot tudott szerezni, így a vendégek örülhettek az első szettnek.

A második felvonásra is megmaradt a szerbek lendülete, az Ubban az ütő Liljana Rankovic mellett a korábban két idényen át Békéscsabán röplabdázó center Sofija Medic volt a leghatékonyabb. Pontos nyitásainak köszönhetően egyenlített a hazai gárda, de játékosai mindig a lehető legrosszabbkor követtek el technikai hibát, így fordítani nem tudtak. Kisvártatva újra néggyel vezettek a vendégek, mert a nyírségi röplabdázók továbbra is sokat bizonytalankodtak. Németh cserével is próbálta frissíteni csapatát, de a remekül sáncoló rivális nem engedte vissza még egyszer a szettbe a hazaiakat, hanem megduplázta előnyét.

A harmadik játszmában is sok volt a hiba hazai oldalon, pedig a szerencsével nem álltak hadilábon: egy ízben Cicic Marija úgy szerzett pontot, hogy védekezése után a kezéről egyből visszapattanó labda a szerbek térfelének teljesen üres pontjára esett le. Németh ezúttal négypontos hátrányban rendelte magához tanítványait, de mivel cseréi nem igazán éreztek rá a mérkőzés ritmusára, folyamatosan nőtt az Ub előnye. A hajrára nem is maradt izgalom, a szerbek összességében simán szerezték meg második győzelmüket.

A 78 perces találkozó legeredményesebb játékosa Radosova volt 17 ponttal, a túloldalon Rankovic 16-ig jutott.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!