Női röplabda BL - Sima győzelemmel kezdett a selejtezőben a Vasas

Sport, 2022.10.19

A Vasas Óbuda könnyedén, 3-0-ra nyert a belga Gent otthonában szerdán a női röplabda Bajnokok Ligája selejtezőjének első fordulójában, a párharc első mérkőzésén.

A visszavágóra jövő szerdán 18 órától kerül sor Budapesten, a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontban. A továbbjutóra a spanyol La Laguna és a bosnyák Brcko párharcának győztese vár, az első meccset a spanyolok simán, 3-0-ra nyerték.

A húszcsapatos főtáblán való szerepléshez két kört kell sikerrel venni.


Eredmény:
VDK Gent Dames (belga)-Vasas Óbuda 0-3 (-14, -12, -17)
------------------------------------------------------
a legeredményesebb játékosok: Smeets 7, Vandesteene 6, illetve Bojko 21, Bannister 15


Az előző idényben triplázó Vasas - amely a 2019/20-as szezonban már sikerrel vette a selejtezős akadályt a BL-ben - azzal a céllal vágott neki a sorozatnak, hogy ismét beverekedje magát a csoportkörbe. Az első akadályt a belga aranyérmes Gent jelentette, amely tavasszal története során másodszor lett bajnok, és amelyben csak hazai röplabdázók szerepelnek.

A szerdai találkozó első szettjében a magyar együttes sokkal jobban teljesített, mint ellenfele: remek nyitásaival legtöbbször zavarba tudta hozni az ellenfél játékosait, és mivel támadásban is megfelelően teljesített, hamar előnybe került.

A második felvonást is remekül kezdte a görög Jannisz Atanaszopulosz edzette Vasas, amely minden játékelemben, de különösen a támadásbefejezésekben ellenfele fölé nőtt. A különbség ezúttal is nagyra nőtt a csapatok között, a magyar együttes pedig 45 perc játék után már csak egy szettre volt a győzelemtől úgy, hogy a mindössze 16 éves Jámbor Cecília is bemutatkozhatott a BL-ben.

A harmadik etapban sem változott a forgatókönyv: a budapestiek a kiemelkedően játszó ukrán válogatott Julija Bojko vezérletével hamar többpontos előnyt alakítottak ki, és bár a házigazda hatpontos hátrányról egyszer kettőre visszazárkózott, végül semmi nem veszélyeztette a Vasas magabiztos sikerét.

A 74 perces összecsapás legjobbja Bojko volt 21 ponttal.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!