Női röplabda CEV Kupa - Kétszettes hátrányból fordítva nyolc között a Vasas

Sport, 2020.12.08

A Vasas Óbuda 0-2-ről 3-2-re fordítva legyőzte a fehérorosz Mincsanka Minszket a női röplabda CEV Kupa nyolcaddöntőjében kedden, a szerbiai Obrenovacban.



Eredmény:
Vasas Óbuda- Mincsanka Minszk (fehérorosz) 3-2 (-21, -19, 20, 22, 14)
---------------------------------------------------------------------
a Vasas legeredményesebb játékosai: Gamma 36 pont, Török, Strunjak 12-12, Kiss 11


Több szempontból sem várt könnyű feladat a bajnoki címvédő és Magyar Kupa-győztes Vasasra Szerbiában a CEV Kupa buborékos rendszerű tornáján: egyfelől a fehérorosz Mincsanka Minszk a világ egyik legerősebb bajnokságában, az oroszban edződik, másfelől Jakub Gluszak vezetőedző nem számíthatott egyik legjobbjára, az ujjtörés miatt harcképtelen szlovák Maria Zernovicra. A magyar csapat hangulatát tovább rombolta, hogy a hétfő esti edzésen súlyos térdsérülést szenvedett Ambrosio Melani, az együttes fiatal centere.

Gluszak ennek ellenére is bátor játékot várt csapatától a magas, erős játékosok alkotta riválissal szemben, mert mint azt az MTI-nek elmondta, semmi veszítenivalójuk nincs a sorozatban.

Az első játszmában a Vasas játékosai rengeteget rontottak, így hiába mutattak be több extra megoldást, mint riválisuk, az alap játékelemekben stabilabban teljesítő minszkieké lett a játékrész.

A második szettet összeszedettebb játékkal kezdte a magyar együttes, de Anasztaszija Karanovics remek nyitássorozatával a Mincsanka 10-8-as Vasas-előnyt követően átvette az irányítást és simán duplázta meg előnyét.

A harmadik játékrészre feladót cseréltek a budapestiek, de a magyar válogatott Fábián Fanny beállítása sem hozott jelentős változást. A Vasas hatpontos hátránynál azonban - immár kezdő feladójával, a Puerto Ricó-i Jennifer Noguerasszal - varázsütésre elkezdett remekül játszani, a minszkiek ettől láthatóan megzavarodtak, a magyar együttes pedig ezt kihasználva szépített.

A negyedik etap elején ismét a fehérorosz együttesnél volt az előny, de a továbbra is lelkesen játszó, a horvát klasszis Sanja Gamma vezette Vasas a szett derekán fordított, majd a hajrában több nagyszerű blokkal néhány pontos előnyét megtartva két óra után egalizált. A döntő felvonásban a válogatott Ema Strunjak remek nyitásaival a térfélcsere után néggyel vezettek az óbudaiak, de a Minszk sorozatban öt labdamenetet nyerve fordított. A Vasas nem adta fel, két mérkőzéslabdához jutott melyek közül a másodikat kihasználva megnyerte a 140 perces csatát.

A piros-kékre szerdán a negyeddönőtben a házigazda Tent Obrenovac vár 19 órától.

A sorozatban még a Békéscsaba érdekelt, a viharsarkiak januárban vagy februárban játsszák le ugyanezt a szakaszát a CEV Kupának. A Nyíregyháza a koronavírus-járvány miatt korábban visszalépett.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!