Női röplabda CEV Kupa - Kikapott a negyeddöntő első meccsén a Vasas

Sport, 2024.01.30

A Vasas Óbuda 3-1-re kikapott kedden a Levallois Paris csapatától a női röplabda CEV Kupa negyeddöntőjének első összecsapásán, az Érd Arénában.

A visszavágó jövő szerdán lesz a francia fővárosban.

A továbbjutó az olasz Chieri és a francia Le Cannet párharcának győztesével találkozik az elődöntőben.


CEV Kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés:
Vasas Óbuda-Levallois Paris Saint Cloud (francia) 1-3 (14, -20, -19, -20)
------------------------------------------------------------------------
a legeredményesebb játékosok: Bannister 22, illetve Herrera, Cugno 17-17, Palgutova 16, Kecman 12, Thater 10


A magyar bajnok azért szerepelhet a második számú európai kupasorozat negyeddöntőjében, mert a Bajnokok Ligájában csoportja harmadik helyén zárt. A francia bajnokság harmadik helyén álló rivális a találkozó előtt a nemzetközi színtéren még veretlen volt.

Nagyszerűen kezdett a magyar együttes, amely az első játszmában összeszedett, taktikus játékkal hamar négypontos előnyt épített ki, mert szervezetten védekezett és kevés hibával röplabdázott. A párizsiak ugyanakkor sokat rontottak, és mivel támadási hatékonyságban is elmaradtak a Vasastól, így a magyar csapat simán szerzett vezetést.

A második felvonásra rendezte sorait a francia rivális, amely nyitóteljesítményben és mezőnyvédekezésben rengeteget javult, így hiába rontottak továbbra is sokat a játékosai, a hazaiak nem találták az ellenfél feljavuló játékának ellenszerét.

A harmadik játszmát is a párizsiak kezdték jobban, a magyar bajnok támadásszervezésébe rengeteg hiba csúszott, az ütők sokszor csak kényszermegoldásokkal tudták áttenni a labdát a háló túloldalára. A francia együttes mezőnymunkája továbbra is remek volt, és bár a Vasas a játékrész derekán egy jó sorozattal ötpontos hátrányát kétpontosra faragta, ezzel el is lőtte a puskaporát.

A negyedik etapra "harapósabban" mentek fel a pályára a hazaiak, akik főleg támadásban javultak fel jelentősen. Ez a szett hozta a legnagyobb küzdelmet, mert bár a Vasas négy ponttal is vezetett, a párizsiak 12-12-nél utolérték ellenfelüket, a két csapat pedig a hajráig fej fej mellett haladt. Ebben a vendégek koncentráltak jobban, így kedvező helyzetből várhatják a visszavágót.

A 118 perces mérkőzés legeredményesebb játékosa a Vasas amerikai légiósa, Taylor Bannister volt 23 ponttal, míg a vendégektől öten is legalább tíz ponttal zártak.

(FOTÓ)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!