Női röplabda CEV Kupa - Nehéz, de nem lehetetlen negyeddöntő vár a Vasasra - ELŐZETES

Sport, 2024.01.29

A Vasas Óbudára nehéznek ígérkező, de a továbbjutás szempontjából nem megoldhatatlan feladat vár kedden és jövő szerdán a francia Levallois Paris Saint Cloud ellen a női röplabda CEV Kupa negyeddöntőjében.

A magyar bajnok azért szerepelhet a második számú európai kupasorozat legjobb nyolc csapata között, mert a Bajnokok Ligájában - a bolgár Marica Plovdiv ellen története első győzelmét aratva - harmadik lett a csoportjában.

A magyar sorozatokban veretlen, minden hazai fronton címvédő Vasasra ugyanakkor ezúttal sem vár könnyű feladat a Levallois Paris ellen, a francia együttes ugyanis CEV Kupa-menetelése során a többi között kettős győzelemmel jutott túl a török bajnokság egyik élcsapatán, a THY Istanbulon.

"Fizikális és nagyon jól blokkoló csapattal találkozunk, utóbbi játékelemben meglátásom szerint a párizsiak erősebbek, mint a BL-riválisaink voltak" - mondta az MTI-nek Jannisz Atanaszopulosz, a Vasas görög vezetőedzője.

A tréner kiemelte, természetesen a francia együttesnek is vannak gyenge pontjai, és azon lesznek, hogy ezeket kihasználják. Kulcsfontosságúnak nevezte csapata nyitásait, meglátása szerint abban a játékelemben lehet a legtöbb keresnivalója a Vasasnak, amelynek játékosai "nagyon számítanak a szurkolókra is" az Érd Arénában.

"A BL-ben gyűjtött tapasztalatokat már az azóta lejátszott magyarországi meccseken is kamatoztattuk, hiszen a MÁV Előre ellen játszmán belül álltunk fel nagy hátrányból, a Nyíregyháza ellen pedig az első szett elvesztése után tudtunk újítani. Mindig azt mondom, hogy egy csapat karaktere a nehéz pillanatokban mutatkozik meg, és ebben a tekintetben azt gondolom, jó úton járunk" - jelentette ki a szakvezető.

Atanaszopulosz szerint játékosai remekül, jól fókuszálva dolgoztak az elmúlt napok edzésein, és mindenki minden idegszálával a párizsiak elleni találkozóra összpontosít.

"Ellenfelünk csarnokában szinte minden csapat nagyon megszenved, ezért is fontos, hogy jó eredményt érjünk el az első meccsen. Bízom a játékosokban, most már sokaknak nagy tapasztalata van az ilyen mérkőzéseken, remélem, ez a pályán is meg fog látszani" - tekintett előre a szakember.

A Levallois Paris a legutóbbi idényben bronzérmes volt a francia bajnokságban, s ez a mostani negyeddöntő az eddigi legnagyobb nemzetközi sikere. Keretében finn, argentin, szlovák, szerb, Puertó Ricó-i, kanadai és amerikai légiós is szerepel, a CEV Kupában - ahol még veretlen - a törökökön kívül montenegrói és horvát riválist búcsúztatott.

A kedden 19 órakor kezdődő első mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!