Női röplabda Challenge Kupa - Nagy csatában kapott ki a Nyíregyháza

Sport, 2022.12.21

A Fatum-Nyíregyháza - pályaválasztói jogát feladva - 2-0-s vezetésről 3-2-re kikapott a cseh bajnok VK Prostejovtól a női röplabda Challenge Kupa első fordulójának első mérkőzésén szerdán.

A nyolcaddöntőbe jutásért zajló párharc visszavágóját - ugyancsak Csehországban - csütörtökön rendezik, a továbbjutó a spanyol Avarca de Menorcával, vagy az izraeli Hapoel Kfar Sabával találkozik januárban.


Női Challenge Kupa, 1. forduló (a nyolcaddöntőbe jutásért), 1. mérkőzés:
Fatum-Nyíregyháza - VK Prostejov (cseh) 2-3 (19, 23, -19, -16, -6)
-----------------------------------------------------------------
a legeredményesebb játékosok: Leban 24 pont, Jurdza 16, illetve J. Silva 22, R. Silva 21


A nemrég edzőcserén átesett nyírségiek - Leonidasz Gaitanakiszt a szlovákiai Tomás Varga váltotta - jó előjelekkel várhatták az összecsapást, ugyanis múlt hétvégén bejutottak a Magyar Kupa elődöntőjébe. Az ugyanakkor nem mellettük szólt, hogy a Prostejov bajnoki címvédőkét élen áll a cseh élvonalban, a magyar csapat ráadásul csak szerda hajnalban indulva utazott ki a találkozók helyszínére.

Az összecsapás első szettjében semmilyen fáradtság nem érződött a magyar együttes játékán: a Fatum egy rövid időszakot leszámítva végig vezetett, és a szlovén Selena Leban, valamint a lett Anija Jurdza vezetésével magabiztosan került előnybe.

A második felvonásban is magas színvonalon, kevés hibával röplabdáztak a csapatok, 1-0-s cseh előny után azonban ekkor is végig a Varga-tanítványok vezettek. A korábbinál precízebben támadó "vendégek" ugyan többször is egy pontra csökkentették hátrányukat, egyenlíteniük egyetlen alkalommal sem sikerül, így a Nyíregyháza - ismét Leban és Jurdza ponterős játékával - megduplázta előnyét.

A harmadik etapra "megérkeztek" a mérkőzésbe a csehek is, ezúttal ők voltak azok, akik végig vezettek - a játszma hajrájához érve már hat ponttal is. A nyírségiek ezt követően 21-19-re még felzárkóztak, de ezúttal ennyi volt bennük, a Prostejov pedig a cseh válogatott Klara Faltinova, valamint a brazil Jéssica Silva támadásaival szépített.

A negyedik szettre alaposan visszaesett a Nyíregyháza játéka, a cseh csapat egyre magabiztosabban röplabdázott, míg a pályaválasztó magyar együttes támadási hatékonysága sokat romlott, ráadásul a ki nem kényszerített hibák száma is megnőtt. A Prostejovban Silva ugyanakkor nem lassított, pontjaival a vendéglátó döntő szettre mentette az összecsapást.

Ebben már egyértelműen a csehek akarata érvényesült, akik így előnnyel várhatják a második mérkőzést.

A szerdai, 130 perces találkozó legjobbja a 24 pontos Leban volt, a csehek brazil légiósai 22, illetve 21 pontot szereztek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!