Női röplabda Eb - Azerbajdzsán lesz a negyedik társházigazda 2026-ban

Sport, 2024.03.13

Törökország, Csehország és Svédország után utolsóként Azerbajdzsán csatlakozott a 2026-os női röplabda Európa-bajnokság társházigazdái közé.

Az európai szövetség (CEV) honlapján számolt be arról, hogy a kaukázusi ország látja majd vendégül a négy csoport egyikét. Azerbajdzsán, ugyancsak a mostani, bakui helyszínnel legutóbb 2017-ben volt társházigazdája a kontinensviadalnak.

Csehországban az újonnan épülő Brno Aréna, Törökországban várhatóan Ankara, míg a svédeknél Göteborg lesz a házigazda - előbbi helyszínen négy nyolcaddöntő és két negyeddöntő is lesz, a törökök pedig ezek mellett az elődöntőket és az éremcsatákat is megrendezik.

Az elmúlt öt Európa-bajnokságra kijutott magyar válogatott idén és jövő augusztusban selejtezőn vívhatja ki a szereplést a kontinensviadalra. Németh Anették a kvalifikáció B csoportjában a dánokkal és a belgákkal szerepelnek azonos hármasban. A hét csoportból az elsők mellett a legjobb öt második jut ki a viadalra.

A nemzetközi versenynaptár átalakítása után a soron következő Eb 1958 óta az első lesz, amelyre páros évben kerül majd sor, ráadásul a kontinenstornák történetében ez lesz az első, amelynek győztese indulási jogot szerez a következő, ebben az esetben a 2028-as Los Angeles-i olimpiára.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!