Női röplabda Eb - Chiappini: erre a teljesítményre kell építenünk

Sport, 2023.08.23

Alessandro Chiappini a 3-1-es vereség ellenére elégedetten értékelte a magyar női röplabda-válogatott utolsó, világbajnok szerbek elleni csoportmérkőzését az Európa-bajnokságon.

A szövetségi kapitány a szerbek elleni zárómérkőzés után az MTI-nek elmondta, boldog, mert csapata ismét a szebbik arcát mutatta, ugyanakkor meg kell találniuk a választ, miért nem tudnak minden meccsen ugyanilyen energiával és hozzáállással röplabdázni.

"Azt gondolom, ma alaposan megleptük a világ egyik legjobb csapatát, az első szettben a jó kezdés után nem adtunk nekik esélyt a visszazárkózásra, mert jól nyitottunk, remek volt a blokkvédekezésünk, és kellően agresszívan támadtunk" - elemezte a történteket az olasz tréner.

Chiappini kiemelte, az első szett után a szerbek ritmust váltottak, amire csapatának már nem volt ellenszere, de azt is fantasztikusnak nevezte, hogy erre rá tudták kényszeríteni a riválist, amely majdnem végig gyakorlatilag a legerősebb összeállításában játszott.

"A lányok végig élvezték a mérkőzést, amikor nagy hátrányban voltunk, akkor örömmel, mosollyal az arcukon röplabdáztak. Ma ismét sokat tanultunk, és ez a mai teljesítmény az alap, amire építkeznünk kell a továbbiakban" - zárta értékelését a tréner.

Kertész Petra arról beszélt, nagyon büszke csapattársaira, ugyanis azok után, hogy úgy mentek fel a pályára, nincs veszítenivalójuk, szettet tudtak nyerni a szerbek ellen és újra bizonyították, hogy az ilyen csapatokkal is fel tudják benni a versenyt.

"Nem úgy kezdtük a tornát, ahogy szerettük volna, de a nehéz pillanatokból is talpra tudtunk állni" - jelentette ki a Békéscsaba liberója.

A 21 éves játékos elmondta, előzetesen nem számított olyan sok játéklehetőségre, amennyit végül kapott, de nagyon örül, hogy Chiappini bizalmat szavazott neki és megmutathatta, mit tud.

"Próbáltam minden meccsen mindent beleadni, úgy gondolom, életem első Európa-bajnokságának nem volt ez rossz. De tudom, van még mit fejlődnöm, és mindig lehet is előrelépni, így azért fogok dolgozni, hogy a következő Eb-n is ott lehessek, és még többet tudjak tenni a magyar válogatottért" - tekintett előre Kertész.

A magyar válogatott pont nélkül, két nyert szettel az utolsó, 24. helyen zárta a jövő vasárnapig tartó, belga, német, olasz, észt közös rendezésű kontinensviadalt. A továbbjutáshoz a legjobb négy között kellett volna zárni a hatcsapatos csoportban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!