Női röplabda Eb - Chiappini: megijedtünk a lehetőségtől

Sport, 2023.08.19

Alessandro Chiappini szövetségi kapitány szerint a magyar női röplabda-válogatott játékosai kicsit megijedtek a második szett végjátékában előttük adódott lehetőségtől, részben emiatt nem sikerült játszmát nyerniük az ukránoktól elvesztett szombati Európa-bajnoki mérkőzésen.

Az olasz szakember a genti összecsapás után az MTI-nek elmondta: a második szett végjátékában kiütközött, hogy sok játékosának nincs még meg az a tapasztalata, ami kellene az ilyen szoros játékrészek lezárásához.

"Kicsit talán meg is ijedtünk, amikor ott volt a kezünkben a lehetőség, amit sajnálok, mert az esetleges részsiker jót tett volna a játékosok lelkének, átszakadhatott volna a gát" - fogalmazott Chiappini.

A szövetségi kapitány szerint ugyanakkor a második szett megnyerése nem feltétlenül jelentette volna azt, hogy a mérkőzést is sikerül megnyerni, ugyanis a magyar játékosok túl sokat hibáztak, rengeteg könnyű pontot adva az ukránoknak.

Németh Anett, aki 19 ponttal a mérkőzés legeredményesebb játékosa lett - és akire az összecsapás után még doppingvizsgálat is várt - azt hangsúlyozta, hogy bár a csapatnak voltak fellángolásai, érzése szerint is megijedtek a kínálkozó lehetőségtől, ezért nem tudtak élni vele.

"Csak az utolsó néhány pontnál láttam a csapaton azt, hogy felszabadultan, teher nélkül játszik, noha előzetesen sem mi voltunk az esélyesek, végig így kellett volna röplabdáznunk. Sokkal több van bennünk, ezért van bennem hiányérzet" - fogalmazott az olasz Pinerolo átlója.

Németh szerint a második játszma végjátékában a hárompontos előny mindenkire nyomásként nehezedett rá, nem úgy élték meg a helyzetet, hogy vezetnek és a kezükben van a szett, hanem úgy, hogy "ezt most mindenképpen meg kell nyerniük".

"Emiatt megremegett a kezünk, nem vállaltuk be az extra megoldásokat, míg a túloldalon ez nem történt meg. Az ukránok tudtak felszabadultan játszani, ez pedig döntőnek bizonyult" - mondta Németh Anett.

A 0/2-es győzelem/vereség mutatóval álló magyarok vasárnap 20 órától a lengyelek ellen folytatják szereplésüket a 24 csapatos - belga, német, olasz és észt közös rendezésű - kontinensviadalon.

A hatosokból a legjobb négy jut nyolcaddöntőbe.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!