Női röplabda Eb-felkészülés - A csehektől is kikapott a magyar válogatott

Sport, 2023.07.27

Az augusztusi Európa-bajnokságra készülő magyar női röplabda-válogatott 3-1-re kikapott a vendéglátó Csehországtól csütörtökön Táborban.



Eredmény, felkészülési mérkőzés:
Csehország-Magyarország 3-1 (-20, 24, 18, 16)
---------------------------------------------
Magyarország: Pintér 6, Boskó, Glemboczki 4, Kump 5, Németh 24, Kiss 8, cserék: Tóth, Kertész (liberók), Berkó, Petőváry 3, Lászlop 2, Török 6, Nacsa-Pekárik


A magyar szövetség beszámolója szerint a találkozó első felében jól játszott a vendégcsapat, ám a szoros csatában elveszített második játszma rányomta bélyegét a folytatásra. A válogatottak a két szövetségi kapitány megállapodása alapján egy ráadás szettet is játszottak, amelyet Csehország nyert 25-21-re.

A magyarok a múlt héten kétszer 3-1-re, majd 4-0-ra kaptak ki Szlovákia vendégeként, ugyancsak edzőmérkőzésen, a következő hetekben pedig a hollandokkal és az azeriekkel is összecsapnak. A kontinensviadalon Gentben a házigazda belgákkal kezdenek augusztus 17-én. A hatcsapatos csoportban még a lengyelek, a szlovének, a világbajnok szerbek és az ukránok szerepelnek, a nyolcaddöntőbe a legjobb négy jut.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!