Női röplabda Eb - Gentben nem sok jele van a kontinenstornának

Sport, 2023.08.19

A stadion környékén ugyan szurkolói zónát is kialakítottak, Gent történelmi belvárosában nem sok jele vannak annak, hogy itt női röplabda Európa-bajnokság zajlik.

Az Eb-re feldíszített arénánál strandröplabda-pályákat, valamint szurkolói zónát is kialakítottak. Előbbieken az első napokban nagy volt a csend, és jobbára csak a kontinenstornán dolgozó labdaszedő gyerekeket lehetett látni, szombatra azonban megtelt élettel a homok, ugyanis a szervezők utánpótlástornát szerveztek az Eb kiegészítő eseményeként a helyszínre.

Az eredetileg fedett pályás atlétikai pályaként funkcionáló Topsport csarnok hátsó részén került kialakításra a szurkolói zóna, amely a meccsek időszakán kívül ugyan elhagyatott, de a mérkőzések idején a változatos gyerekprogramok mellett a felnőtteket is különböző aktivitásokkal várják a szervezők. Az ugrálóvár mellett mindenki letesztelheti, milyen magasat tud ugrani, továbbá van célbanyitó verseny, az esetleges testmozgás után pedig a tradicionális belga sörök mellett különböző ételekkel is frissíthetik magukat a szurkolók.

Ezt leszámítva ugyanakkor Gentben, Belgium harmadik legnagyobb városában nem sok jele van az Európa-bajnokságnak: a turistáktól hemzsegő történelmi belvárosban egyetlen plakát vagy hirdetés sem reklámozza a kontinensviadalt. Kelet-Flandria fővárosában mintegy 250 ezren élnek, de évente többmillió turista látogatja meg az egyedi hangulatú középkori belvárosa miatt.

A magyar válogatott - amely csütörtöki első meccsén 3-0-ra kikapott a házigazda belgáktól - szombaton (ma) 17 órától az ukránokkal találkozik. A szeptember 4-ig tartó, 24 válogatottat felvonultató Eb-nek Belgium mellett Észtország, Olaszország és Németország ad otthont, a hatcsapatos csoportokból a legjobb négy jut nyolcaddöntőbe.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!