Női röplabda Eb - Háromjátszmás magyar vereség a belgák elleni nyitányon

Sport, 2023.08.17

A magyar női röplabda-válogatott 3-0-ra kikapott a társházigazda belga csapattól az Európa-bajnokság genti A csoportjának csütörtöki nyitómeccsén.

Női röplabda Eb - Magyarország - Belgium Az olasz Alessandro Chiappini által irányított együttes a pénteki szünnap után szombaton 17 órától az ukránok ellen folytatja szereplését a 24 csapatos, belga, német, olasz, észt közös rendezésű kontinensviadalon.


  • Eredmény, 1. forduló, A csoport:
Belgium-Magyarország 3-0 (16, 15, 19)
-------------------------------------

Magyarország:
Boskó 1, Glemboczki 1, Nacsa-Pekárik 3, Németh A. 13, Török 7, Pintér, csere: Tóth F. (liberó), Vezsenyi, Petőváry, Berkó, Kiss G. 7, Kump, szövetségi kapitány: Alessandro Chiappini


A megfiatalított, a kontinenstornára nyolc Európa-bajnoki újonccal érkezett magyar válogatott csütörtök délelőtt átmozgató edzéssel, majd délután egy utolsó videózással hangolt a belgák elleni összecsapásra, amelyen Chiappini minden röplabdázójára számíthatott.

Az előző Eb-n csak 14., de az európai rangsorban hetedik helyen álló riválist ugyan nem várta telt ház a Topsport Arénában, azonban így is mintegy háromezer néző tapsvihara fogadta a látványos fényjátékra bevonuló játékosokat. A himnuszok előtt a csütörtök hajnalban elhunyt Kotsis Attiláné emléke előtt tisztelegve egyperces gyászszünet volt.

A magyaroknál Chiappini Boskó Ágnes, Glemboczki Zóra, Nacsa-Pekárik Eszter, Németh Anett, Török Kata, Pintér Andrea összeállításban küldte pályára együttesét, a liberó Tóth Fruzsina volt. A kezdőcsapatból Boskó, Glemboczki és Pintér is pályafutása első Eb-mérkőzésén szerepelt.

A találkozó négy belga ponttal kezdődött és a gyors magyar időkérés ellenére is folyamatosan nőtt a különbség. A hazaiak szervezetten és gyorsan játszottak, tíz pont fölötti előnyben is voltak, és bár a magyarok egy jó nyitósorozattal tudták csökkenteni a hátrányukat, simán hátrányba kerültek.

A második szett elején jobban tartották magukat Némethék, de a belgák így is folyamatosan növelni tudták a különbséget, Chiappini ezúttal hétpontos hátrányban kért időt. A magyar térfélen sok volt a ki nem kényszerített hiba, és bár a vendéglátók is többször rontottak, ezeket jó megoldásokkal és remek mezőnyvédekezéssel tudták kompenzálni. Hamarosan megint tíz pont lett a különbség a csapatok között, a belgák pedig kétjátszmás előnyből várhatták a folytatást a remek hangulatú mérkőzésen.

A második felvonás utáni, a megszokott három helyett hatperces szünetben Chiappini hosszasan magyarázott tanítványainak, ennek ellenére a hazaiak egymás után hét szerzett ponttal kezdtek, és gyakorlatilag percek alatt eldöntötték a játékrészt. A hajrában ugyan az ekkor már bátrabban játszó magyarok közelebb kapaszkodtak, de csak tisztes távolból követték ellenfelüket, a hazaiak így sima sikerrel kezdték az Eb-t.

A 90 perces mérkőzés legeredményesebb magyar játékosa a 13 pontos Németh volt, a túloldalon Britt Herbots 16 ponttal zárt.

Ez volt a két csapat 11. összecsapása, az örökmérleg 6 magyar győzelem mellett immáron öt belga siker.
(MTI)

Galériánk

Női röplabda Eb - Magyarország - Belgium Női röplabda Eb - Magyarország - Belgium Női röplabda Eb - Magyarország - Belgium Női röplabda Eb - Magyarország - Belgium Női röplabda Eb - Magyarország - Belgium Női röplabda Eb - Magyarország - Belgium Női röplabda Eb - Magyarország - Belgium Női röplabda Eb - Magyarország - Belgium Női röplabda Eb - Magyarország - Belgium Női röplabda Eb - Magyarország - Belgium Női röplabda Eb - Magyarország - Belgium
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!