Női röplabda Eb - Háromszettes magyar vereség az ukránoktól

Sport, 2023.08.19

A magyar női röplabda-válogatott 3-0-ra kikapott az ukrán csapattól az Európa-bajnokság genti A csoportjának szombati játéknapján.

Az olasz Alessandro Chiappini által irányított együttes vasárnap 20 órától a lengyelek ellen folytatja szereplését a 24 csapatos - belga, német, olasz és észt közös rendezésű - kontinensviadalon.

A hatosokból a legjobb négy jut nyolcaddöntőbe.


Eredmény, 2. forduló, A csoport:
Ukrajna-Magyarország 3-0 (17, 24, 17)
-------------------------------------

Magyarország:
Kiss G. 7, Nacsa-Pekárik 6, Németh A. 19, Török 4, Pintér, Boskó 3, csere: Tóth F., Kertész (liberók), Vezsenyi, Petőváry 1, Glemboczki 3, Kump, Lászlop 2, Berkó, szövetségi kapitány: Alessandro Chiappini


A magyarok és az ukránok az elmúlt bő egy évben már hetedszer találkoztak, ugyanis amellett, hogy tavaly és idén is egy csoportban szerepeltek az Európa-ligában, a tavalyi Eb-selejtezőn szintén azonos négyesben voltak. A legutóbbi hat alkalomból a magyarok mindössze egyszer győztek, az idei mindkét érdi találkozón 3-1-re bizonyult jobbnak a később az El-t is megnyerő, az európai rangsorban 11. helyen álló rivális.

A magyaroknál Alessandro Chiappini szövetségi kapitány egy helyen változtatott a belgák elleni kezdőcsapatán: Kiss Gréta került be Boskó Ágnes, Nacsa-Pekárik Eszter, Németh Anett, Pintér Andrea és Török Kata mellé, míg a liberó ezúttal is Tóth Fruzsina volt.

A kezdésre - vélhetően a belgák 20 órakor kezdődő meccse miatt is - mintegy ezer néző gyűlt össze, köztük maroknyi, tízfős magyar tábor.

A találkozó első szettje hullámzó játékot hozott, sokszor egymás hibáiból éltek a csapatok. Mivel ebből a játszma derekáig a magyaroknál akadt több, 16-11-nél tetemesnek tűnt Törökék hátránya. Az előző Bundesliga-szezon legértékesebb játékosának megválasztott Németh ugyan sok pontot szerzett, ám nem igazán akadt eredményes társa, így az ukránok összességében könnyedén kerültek előnybe.

A második felvonásban a magyarok gyorsan elléptek öt ponttal, de amikor visszaesett a nyitásfogadásuk, az ellenfél azonnal fordított. A játékrész közepe fej fej melletti küzdelmet hozott, és mivel Törökéknél mindig akadt valaki, aki egy-egy extra megoldással lendíteni tudott a csapaton, a végjátékban három ponttal is vezettek a magyarok (22-19). A részsiker azonban nem jött össze, mert a rivális Anasztaszija Krajduba vezérletével szettlabdát hárítva ezt a játszmát is megnyerte.

A harmadik etapban a kapitány Lászlop Alexandra személyében újabb Eb-újoncot avatott, az ukránok azonban az előző felvonás megnyerése után lendületben maradtak, és folyamatosan növelték a különbséget. A magyarok támadói egyre inkább elbizonytalanodtak, Chiappini így szép lassan lecserélte komplett kezdőcsapatát, s megadta a lehetőséget az eddig kevesebbet játszóknak is. Kertész Petra személyében újabb Eb-újoncot avatott a magyar csapat, amely 91 perc alatt kapott ki.

A mérkőzés legeredményesebb magyar játékosa a 19 pontos Németh Anett volt.

Ez volt a két csapat 18. összecsapása, az örökmérleg három magyar siker mellett immáron 15 ukrán diadal.


Később:
Szlovénia-Belgium 20.00
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!