Női röplabda Eb - Kiss Gréta: örülök, hogy bizonyítottunk magunknak

Sport, 2023.08.20

Kiss Gréta szerint a szurkolók mellett saját maguknak is bizonyítottak vasárnap a lengyelek ellen 3-1-re elveszített mérkőzésen a női röplabda Európa-bajnokságon.

Az ütőjátékos a mérkőzés után az MTI-nek adott értékelésében arról beszélt, a szombati, ukránok elleni találkozó után "elég halott volt" a csapat hangulata, éppen ezért vasárnap délelőtt Alessandro Chiappini szövetségi kapitány hosszú beszédet tartott nekik.

"Voltak benne olyan dolgok, amiket hiába volt igaza, rossz volt hallani, de utána a játékosokkal egymás között megbeszéltük, hogy ezt pozitívan, építő jelleggel fogjuk fel, mert ő is azt szeretné, hogy jobbak legyünk" - fogalmazott a német Potsdam röplabdázója.

Kiss hozzátette, délután már úgy érkeztek meg a meccsre, hogy "megeszik a lengyeleket vacsorára", és ez a hangulat az elejétől fogva a pályán is érződött az egész csapaton.

"Felszabadultak voltunk, megtört kicsit a jég az előző napok után. Gyorsan túl tudtunk lendülni a hibáinkon, fegyelmezettek voltunk, betartottuk a taktikát, szerintem alaposan megleptük őket" - nyilatkozta Kiss a vb-hetedik, az Eb-n a szakértők által a legjobb négybe várt lengyelek elleni találkozóról.

A 25 éves röplabdázó kifejezetten szeret esélyesebb ellenfelek ellen játszani, mert ilyenkor "bekapcsol az agya kreatív része", és a támadásoknál a megszokottnál jobban keresi a jó irányokat, valamint a blokk tetejét. Meglátása szerint a jövőben az lesz az egyik legfontosabb dolog, hogy mindezt az olyan csapatok ellen is tudják hozni, amikor papíron több esélyük van a győzelemre.

"Nagyon örülök, hogy nem egy hatvanperces vereséggel jöttünk le a pályáról, hanem megmutattuk a szurkolóknak és legfőképpen magunknak, hogy van bennünk fantázia még akkor is, ha sok minden nem állt még össze a játékunkban. Alessandro is hosszú távon gondolkozik, boldog vagyok, hogy ilyen teljesítményt nyújtottunk" - összegzett Kiss, aki 16 pontjával a magyarok egyik legeredményesebbje volt.

A Nyíregyházán röplabdázó, Eb-újonc Lászlop Alexandra először léphetett pályára kezdőként a magyar válogatottban. Ennek kapcsán elmondta, nagyon örült, hogy a kezdő sípszótól bizonyíthatott és nagyon büszke a csapatra, hogy tudtak nyerni egy szettet.

"Nagyon izgultam, de örülök, hogy sikerült pontokat szereznem. Remélem, a továbbiakban még eredményesebb tudok majd lenni" - jelentette ki Lászlop.

Ő is hangsúlyozta, hogy az elmúlt napok után nem volt egyszerű mentálisan újraépíteni magukat, de vannak annyira rutinosak, hogy sikerült magukban helyre tenniük az eddig történteket, és "más ritmusra kapcsoltak".

Az LKS Lódzzsal idén lengyel bajnok Alessandro Chiappini szövetségi kapitány is elégedetten nyilatkozott a mérkőzés után.

"Boldog és elégedett vagyok a mai meccsel, mert a lányok küzdöttek, hajtottak, bátrak voltak, elhitték, hogy van keresnivalójuk. Betartották a taktikát és a védekezésünkkel szerintem alaposan megleptük a fizikálisan erősebb ellenfelünket. A második szett elvesztése sem tört meg bennünket, ma karaktereket és nagybetűs csapatot láttam a pályán. Ebből kell építkeznünk" - értékelt az olasz szakember.

A 0/3-as győzelmi mérleggel álló magyarokra a hétfői szünnap után kedden 17 órától a szlovénok várnak, míg másnap a világbajnok szerbek ellen zárják a csoportkört. A hatosokból a legjobb négy jut nyolcaddöntőbe a 24 csapatos, belga, olasz, észt és német közös rendezésű kontinenstornán.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!