Női röplabda Eb-selejtező - Visszavágtak a franciák a magyaroknak

Sport, 2021.05.16

Az Európa-bajnoki szereplését már korábban bebiztosító magyar női röplabda-válogatott vasárnap hatalmas csatában 3-2-re kikapott a francia csapattól a selejtezősorozat E csoportjának hatodik, utolsó fordulójában a Ludovika Arénában.

A magyaroknak öt győzelem után ez volt az első vereségük a selejtezőben, így a rosszabb pontarányukkal a franciák mögött másodikként végeztek a négyesben.

A szerb, horvát, román, bolgár közös rendezésű Eb augusztus 18-án kezdődik, a csoportok sorsolását jövő csütörtökön rendezik a finálénak otthon adó Belgrádban.


Európa-bajnoki selejtező, nők, 6. (utolsó) forduló, E csoport, Ludovika Aréna: Magyarország-Franciaország 2-3 (-23, 21, 30, -19, -11)
------------------------------------------------------
a legjobb pontszerzők: Kiss G. 25, Pallag, Szakmáry 17-17, illetve Cazaute 24, Arbos 18, Sylves 15


később:
Izrael-Dánia 19.00


A magyarok lengyel szövetségi kapitánya, Jakub Gluszak a csoportdöntőn "vegyes" csapatot küldött a pályára, ugyanis a selejtezősorozat mérkőzéseinek többségén kezdők - Szakmáry Gréta, Pallag Ágnes, Gyimes Zsófia, Tóth Fruzsina - mellett ezúttal olyanok is helyet kaptak, akik eddig kevesebbet játszottak: Kiss Gréta, Bodovics Hanna és Bagyinka Fanni is a kezdőcsapat tagja volt.

Közülük éppen Kiss volt az, aki rendkívül ponterősen kezdett, a lelátón helyet foglaló mintegy 500 néző pedig annak tapsolhatott, hogy a magyarok 17-15-ig kiválóan játszva szinte végig vezettek. Ekkor sorozatban három francia pont következett, és bár még egyszer fordítani tudott a házigazda, Héléna Cazaute vezérletével a vendégeké lett a nyitó felvonás.

A második szettet a korábbinál több hibával kezdte a magyar válogatott, hol a támadások szálltak hosszúra vagy szélesre, hol a labdák megjátszásában mutatkozott némi meg nem értés a játékosok között. Ennek ellenére végig a hazai csapat irányított, a rontások mellé ugyanis - elsősorban Kiss és Szakmáry révén - rengeteg szép megoldás is társult, ami magabiztos egyenlítést eredményezett.

A harmadik játszma első harmada is szoros küzdelmet hozott, kétpontos magyar hátrányban Gluszak feladót cserélt: Bagyinkát Király-Tálas Zsuzsanna váltotta. Ennek ellenére 8-8 után végig a hazaiak futottak az eredmény után, és bár 23-19-es francia előnynél veszni látszottak a magyar remények, öt labdamenettel később mégis Kisséknek volt játszmalabdája. Ezt hárították a belga Émile Rousseaux irányította vendégek, de a maguk öt lehetősége közül egyet sem tudtak kihasználni, így óriási csata után a hazaiak kerültek szettelőnybe.

Lendületes játékkal kezdte a negyedik etapot a vendéglátó, de a franciák jó blokkmunkájuknak köszönhetően fordítottak és 13-9-re elhúztak. A folytatásban sem találta a fogást ellenfelén a magyar válogatott, amely így 117 perc játék után készülhetett a döntő szettre.

A rövidített felvonásban villámrajtot vettek Jakub Gluszak tanítványai, de hat egymás után szerzett pont után már a franciák vezettek kettővel. A térfélcsere után is a vendégek irányítottak, akik fiataljaik pályára küldése ellenére is megnyerték a 134 perces összecsapást.

A mérkőzés legeredményesebb játékosa Kiss volt 25 ponttal, a franciáknál Cazaute 24-ig jutott.


szombaton játszották:
Magyarország-Dánia 3-0 (8, 18, 13)
Franciaország-Izrael 3-0 (19, 14, 12)

pénteken játszották:
Magyarország-Izrael 3-0 (19, 16, 16)
Franciaország-Dánia 3-0 (21, 23, 17)

múlt vasárnap játszották:
Magyarország-Dánia 3-0 (18, 20, 13)
Franciaország-Izrael 3-0 (16, 19, 14)

múlt szombaton játszották:
Magyarország-Franciaország 3-2 (24, -14, -19, 23, 12)
Izrael-Dánia 3-0 (19, 16, 16)

múlt pénteken játszották:
Magyarország-Izrael 3-0 (18, 14, 12)
Franciaország-Dánia 3-0 (18, 15, 16)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!