Női röplabda Eb - Török Kata szerint több is lehetett volna a nyitómeccsben

Sport, 2023.08.17

Török Kata, a magyar női röplabda-válogatott ütőjátékosa kicsit csalódottan nyilatkozott a belgák ellen 3-0-ra elveszített Európa-bajnoki nyitómeccs után.

A Vasas rutinosnak számító játékosa a csütörtöki mérkőzés után az MTI-nek elmondta: jó érzés volt kezdőként pályán lenni és élvezte is a találkozót, ugyanakkor azt gondolja, több volt az összecsapásban, mint ami végül kijött belőle.

"A csapat nyolcvan százaléka Eb-újonc, így persze benne volt az is, hogy így sül el ez a meccs, de remélem, mindenki túl van a kezdeti drukkon és a következőkben meg tudjuk mutatni, mit tudunk valójában" - fogalmazott a 25 éves röplabdázó, aki negyedszer szerepel kontinenstornán, de most először számított rá a kezdőcsapatban az aktuális szövetségi kapitány.

Hangsúlyozta, biztos abban, hogy más körülmények között jobb meccset tudtak volna játszani a belgákkal, és a csütörtöki teljesítményüknél a felkészülési időszakban is játszottak sokkal jobban.

"Remélem, hogy a már most fontos szerepet kapott újoncok túl vannak az első Eb-sokkon, és szombaton az ukránok ellen jobb teljesítményt fogunk nyújtani, akkor az eredmény is jobb lesz. A célunk nem változott, szeretnénk továbbjutni" - jelentette ki Török.

Alessandro Chiappini szövetségi kapitány arról beszélt, az érzelmeiket nem sikerült mindig kontroll alatt tartaniuk a játékosoknak, és noha a fizikálisan erősebb, rutinosabb belgák minden hibájukat megbüntették, sok dologgal így is elégedett.

"Ilyen színvonalú mérkőzésekre van szükségünk ahhoz, hogy előre tudjunk lépni. Mindenképpen pozitívan értékelem, hogy a sokszor nagy különbség ellenére egy pillanatig sem adtuk fel a küzdelmet, próbáltunk felvenni a versenyt a belgákkal, és miután a harmadik szettre a nyitásaink hatékonysága feljavult, jobban tartottuk a lépést" - elemezte a történteket az olasz tréner.

Chiappini kijelentette: bízik abban, hogy a harmadik felvonás volt számukra az igazi Eb-kezdet, és az ott mutatott játékot folytatják majd az ukránok elleni, következő összecsapáson.

"A taktikai utasításokat nem tudtuk mindig maradéktalanul betartani, de nem tudom hibáztatni a lányokat, mert a belga csapat nagyon kemény, nem a megszokott röplabdát játszó rivális. Mindenki igyekezett, így azt leszámítva, hogy a nyitásaink lehettek volna jobbak, pontosabbak, összességében nem vagyok elégedetlen" - zárta a tréner.

A magyarok szombaton 17 órától az ukránok ellen folytatják szereplésüket Gentben a 24 csapatos, belga, német, olasz, észt közös rendezésű kontinensviadalon. A csoportból az első négy jut a nyolcaddöntőbe.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!