Női röplabda Eb - Tóth: a szlovénok ellen is veszítenivaló nélkül kell játszanunk

Sport, 2023.08.21

Tóth Fruzsina csapatkapitány szerint a magyar női röplabda-válogatottnak a szlovénok elleni keddi Európa-bajnoki csoportmérkőzésen is veszítenivaló nélkül kell pályára lépnie.

A csapatkapitány, aki a lengyelek elleni összecsapáson megosztotta a játékperceket poszttársával, Kertész Petrával, az MTI-nek arról beszélt, hogy nagyon örült Alessandro Chiappini szövetségi kapitány döntésének, miszerint "megfelezték" a mérkőzést, mivel elsőéves kapitányként sok pluszteher van rajta.

"Fiatal létünkre a lengyelek ellen felszabadultan, nyomás nélkül tudtunk játszani, nem gondoltuk túl a dolgokat. Petrával nagyon sokat kommunikáltunk a mérkőzés közben, ő rengeteg energiát vitt a pályára, én pedig próbáltam sok információt átadni a többieknek. Igyekszem mindenkinek mentális támaszt nyújtani, így számomra is megkönnyebbülés volt, hogy a meccsen nem kellett annyi mindenre koncentrálnom" - értékelt a Nyíregyháza liberója.

Tóth kiemelte, mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy a keddi, szintén nyeretlen szlovénok elleni találkozón nyerni tudjanak, ezáltal maradjon esélyük a továbbjutásra.

"Ők is fiatal csapattal vannak itt, egyik félnek sem lesz vesztenivalója. Remélem, jó mérkőzést játszunk velük" - tekintett előre a 23 éves liberó.

A lengyelek elleni, vasárnapi mérkőzésre utalva Glemboczki Zóra arról beszélt, nagyon jó érzés volt számára pályán lenni és szettet nyerni azon a találkozón a lelkes lengyel közönség előtt.

"Még mindig nehéz szavakat találni, de örülök, hogy csapatunk megmutatta igazi arcát és egymásért küzdve sikerült a saját játékunkat játszva kihozni magunkból a maximumot" - értékelt a hétfői szabadnapon az MTI-nek a Békéscsaba ütője.

Glemboczki bízik abban, hogy a vasárnap mutatott játék marad az "alapállapotuk", és a szlovénok elleni, keddi kulcsfontosságú mérkőzésen is ezt az arcukat tudják majd mutatni.

"Úgy érzem, kicsit el kellett engednünk, hogy Európa-bajnokságon vagyunk, és szükségünk volt egy olyan találkozóra, amin semmi veszítenivalónk nem volt. Az edzőmeccsekre is hajlamosak voltunk rágörcsölni, de most végre sikerült felszabadultan játszanunk. A magam teljesítményével nem feltétlenül voltam eddig elégedett, de úgy érzem, a lengyelek ellen már sikerült megmutatnom, mit tudok" - jelentette ki a 23 éves röplabdázó.

A BRSE saját nevelésű játékosa elmondta, nagyon élvezi a válogatottban eltöltött időt, és nem gondolja, hogy az egész nyáron át tartó edzés negatív hatással lesz a klubpályafutására. Kiemelte, nagyon örül, hogy tanulhat a magyar válogatottnál dolgozó szakmai stábtól, és bár arra is büszke, ha a Békéscsaba mezét magára húzhatja, megtiszteltetés számára a válogatott szereplés, mivel az Eb-n a 14 legjobb magyar játékos szerepel.

Alessandro Chiappini szövetségi kapitány - aki négy évig a keddi rivális szlovén válogatottat irányította - arról beszélt, hogy ugyan az ellenfél játékoskeretének egy részét ismeri, náluk is sok a fiatal röplabdázó.

"A szlovénok nagyon jó, dinamikus és agresszív röplabdát játszanak, a keretük jó elegye a fiatal tehetségeknek és a rutinos játékosoknak. Nehéz összecsapásra számítok, de a mi erősségeink előtérbe helyezése mellett szeretnénk a gyengeségeiket kihasználni, mert számunkra ez az Eb legfontosabb meccse, ezen múlik, hogy marad-e esélyünk a továbbjutásra" - jelentette ki az olasz szakember.

Chiappini reményét fejezte ki, hogy nem kell újra felhívnia játékosai figyelmét arra, hogy olyan felszabadultan és nagy kedvvel játszanak, mint azt tették a lengyelek ellen.

"Vasárnap nagyon könnyű és boldog dolog volt magyar szövetségi kapitánynak lenni. A játékosok élvezték a mérkőzést, és ezt várom tőlük kedden is. Agresszívnak kell lennünk, ugyanúgy érzelmeket kell mutatnunk, mint legutóbb, és szívünket-lelkünket ki kell tenni a pályára. Ha az alapjátékunk stabil lesz és betartjuk a taktikát, hiszek abban, hogy győztesen hagyhatjuk el a csarnokot" - jelentette ki a szövetségi kapitány.

A 0/3-as győzelmi mutatóval álló magyar válogatott szlovénok elleni mérkőzése kedden 17 órakor kezdődik és a Duna World élőben közvetíti. A 24 csapatos, jövő szombatig tartó belga, olasz, német, észt közös rendezésű kontinenstornán a hatcsapatos csoportokból a legjobb négy jut nyolcaddöntőbe.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!