Női röplabda Eb - Ukrán győzelem, szlovén búcsú

Sport, 2023.08.23

Az ukrán válogatott 3-1-re legyőzte a szlovén csapatot a női röplabda Európa-bajnokság magyar érdekeltségű, genti csoportjának szerdai játéknapján, ezzel eldőlt, hogy a magyarok mellett a szlovénok búcsúznak.

A találkozó első szettjét még a szlovénok nyerték, de az ukránok előbb egyenlítettek, majd annak ellenére fordítottak, hogy a harmadik felvonásban, 16-15-ös vezetésüknél bokasérülés miatt elveszítették addigi legponterősebb játékosukat, az átló Anasztaszija Krajdubát, aki egy leérkezésnél rosszul fogott talajt.

A játszma végjátéka így is drámai volt, a szlovénok végül saját maguknak köszönhették, hogy kikaptak, ugyanis 24-24-nél Marco Bonitta szövetségi kapitány egy nem szabályos cserekísérlettel úgy megzavarta játékosát, Mija Siftart, hogy ő nyitás helyett csak ledobta maga elé a földre egy labdát, ezzel ajándékozva egy "ingyenpontot" az ellenfélnek. A következő labdamenetben az ukránok egy ásszal lezárták a játékrészt, majd a negyedik etapot már simán nyerték meg.

A győzelem nélkül álló magyarok 20 órától a világbajnok szerbek ellen fejezik be szereplésüket a jövő vasárnapig tartó, belga, olasz, német, észt közös rendezésű kontinenstornán, amelyen a hatcsapatos csoportokból a legjobb négy folytathatja a nyolcaddöntőben.


Eredmények, csoportkör: A csoport, Gent: Ukrajna-Szlovénia 3-1 (-19, 23, 24, 17) később:
MAGYARORSZÁG-Szerbia 20.00 (+FOTÓ)

C csoport, Düsseldorf: Törökország-Görögország 3-0 (24, 16, 26) később:
Svédország-Azebajdzsán 20.00

D csoport, Tallinn: Hollandia-Finnország 3-0 (18, 21, 17)

később: Észtország-Spanyolország 19.00


Később:

B csoport, Torino: Svájc-Bulgária 18.00 Olaszország-Horvátország 21.00
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!