Női röplabda Európa-liga - Izlandot is legyőzte, s újabb újoncot avatott a magyar válogatott

Sport, 2024.05.19

A magyar válogatott második mérkőzését is megnyerte a női röplabda Európa-liga ezüst divíziójának csoportkörében, miután vasárnap 3-0-ra nyert a házigazdák ellen az izlandi Kópavogurban.

A magyar csapat a szombati négy után vasárnap újabb újoncot avatott, a Kaposvárról az Egyesült Államokba szerződő Radnai Luca ugyanis tétmérkőzésen most debütált nemzeti színekben.

Tóth Fruzsináék jövő hétvégén Luxemburgban szombaton Feröer szigetek, majd másnap a házigazdák ellen folytatják a sorozatot.


Európa-liga, csoportkör, 2. forduló:
Magyarország-Izland 3-0 (20, 15, 15)
------------------------------------
a legeredményesebb magyar játékosok: Németh A. 13, Kiss G. 11


Alessandro Chiappini szövetségi kapitány megfiatalított együttese a szombati nyitányon a lettek ellen 3-1-re győzött, míg pénteken a mostani ellenfél ugyanilyen arányban maradt alul a balti válogatottal szemben, így a vasárnapi összecsapás egyértelmű esélyese a magyar csapat volt.

A találkozón - az egy nappal korábbihoz hasonlóan - visszafogottan kezdtek Kiss Grétáék, de 15-13-as hazai előnyt követően egy 7-2-es szériával fordítottak és megszerezték a vezetést.

A második felvonás elején is mutatott izlandi előnyt az eredményjelző (9-7), de ezt követően végig a magyarok vezettek, akik 16-14-es fórjuk után Kiss és Németh Anett vezérletével sorozatban nyolc pontot szereztek, így végül simán, nagy különbséggel nyerték meg a játékrészt.

A harmadik etapot Radnaival kezdte a magyar csapat, amelynél ekkor már csak az volt a kérdés, hogy hány perc alatt zárja le az összecsapást: ez végül 78 alatt sikerült, így Chiappini tanítványai két győzelemmel rajtoltak.

"A találkozó elején sok hibával játszottunk, de amint sikerült kicsit
megnyugodnunk, feljavult a teljesítményünk. Innentől kezdve magabiztosan és jól röplabdáztunk, örülök, hogy lehetőséget tudtam adni a fiataloknak, akik ezzel maximálisan éltek is, hiszen kimondottan érett, jó játékot mutattak" - mondta a magyar szövetségnek a lefújás után az olasz tréner.

Az Európa-liga kilenccsapatos ezüst divíziójában minden együttes hat mérkőzést játszik három hétvége alatt úgy, hogy kétszer utazik, egyszer pedig hazai pályán szerepel. A magyarok a lettekkel még egyszer találkoznak, emellett a luxemburgiakkal, a feröeriekkel, valamint a finnekkel játszanak.

A június 9-ig tartó csoportkör után az első két helyen végző csapat vívja az oda-visszavágós finálét június 13-án és 16-án. A sorozat aranyérmese jövőre az arany divízióban szerepelhet.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!