TV műsor

Női röplabda Európa-liga - Kikapott a horvátországban a magyar válogatott

Sport, 2019.05.29

A magyar női röplabda-válogatott szerdán 3-1-re kikapott Varasdon a házigazda horvát csapattól az Európa-liga arany divíziójának második fordulójában.

A belga Jan De Brandt irányította, egy-egy győzelemmel és vereséggel álló nemzeti együttes szombaton Harnes-ban, az első körben legyőzött franciák vendégeként folytatja a sorozatot.


Női Európa-liga, arany divízió, B csoport, 2. forduló:
Horvátország-Magyarország 3-1 (21, -22, 17, 21)
-----------------------------------------------
a legjobb pontszerzők: Mlinar, Fabris 18-18, Dumancic 13, illetve Németh 13, Török 9


Az állás: 1. Horvátország 5 pont/2 mérkőzés, 2. Magyarország 3/2 3. Ausztria 1/1, 4. Franciaország 0/1


A tavaly ezüstérmes, az augusztusi, részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságra készülő magyar válogatottból ezúttal Bodovics Hanna, Dégi Barbara, Miklai Zsanett és Pallag Ágnes maradt ki. Az első fordulóban a házigazda horvátok 3-2-re nyertek Ausztria vendégeként, míg a magyarok 3-1-re verték a franciákat Nyíregyházán.

A két csapat a tavalyi El-sorozatban is találkozott, akkor mindkét alkalommal a hazai pályán szereplő együttes nyert: Magyarországon 3-1-re, Horvátországban 3-2-re győzött a házigazda.

Az első szettben a horvát válogatott akarata érvényesült: a vendéglátók nagyobb hatékonysággal támadtak, a magyarok pedig többet hibáztak, így Sándor Renáta és Németh Anett vezérletével hiába jöttek fel a hajrában egy pontra, a hazaiaké lett a nyitó felvonás.

A második játszmát is a rivális kezdte jobban, ám a magyarok jó nyitásaiknak, és ezekből vezetett jó támadásaiknak köszönhetően fordítottak, a hajrát pedig négypontos előnnyel kezdték (17-21). A többet hibázó horvát csapat nem adta fel, egyenlített, ám az utolsó labdamenetek megint Szakmáry Grétáék szája íze szerint alakult, így egyenlítettek.

A harmadik felvonásra ezúttal is több helyen változtatott csapatán Jan De Brandt, így például Sándor és Szakmáry helyére a bajnok Vasas ütőjét, Török Katát, valamint az MTK-ban játszó Takács Dorotit küldte be. A magyarok egy ideig ebben a felállásban is tartották a lépést ellenfelükkel, de 11-11 után megtorpantak, ráadásul egyre többet rontottak, a horvátok így könnyedén szerezték meg ismét a vezetést.

A negyedik szettre nem változtatott a magyarok szövetségi kapitánya, és bár rosszul kezdte a játszmát - ötpontos hátrányban is volt -, az egyre bátrabban játszó Török vezette nemzeti csapat a hajrá előtt utolérte riválisát (18-18). A felvonás utolsó szakaszában a Békéscsabán légióskodó Lucija Mlinar, valamint a Bajnokok Ligája-döntős olasz Coneglianóban játszó Samanta Fabris ponterős játékának köszönhetően megint a horvátok domináltak, így megnyerték a közel kétórás mérkőzést.

Az El-ben három csoportban zajlanak a küzdelmek, a kvartettek első helyezettjei csatlakoznak a házigazda horvát válogatotthoz a június 21-22-i varasdi négyes döntőben. Amennyiben a B csoportot a horvát együttes nyeri, akkor a három csoport legjobb másodikja kerül még elődöntőbe.


A további program:
június 1.: Franciaország-Magyarország, Harnes 18.00
június 8.: Magyarország-Horvátország, Kaposvár 15.00
június 12.: Ausztria-Magyarország, Graz 17.55
június 15.: Magyarország-Ausztria, Nemzeti Közszolgálati Egyetem 15.00
(MTI)


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!