Női röplabda Extraliga - A bolgár válogatott csapatkapitányát szerződtette a Békéscsaba

Sport, 2024.01.10

A bolgár válogatott csapatkapitányát szerződtette a női röplabda Extraligában szereplő Swietelsky-Békéscsaba, amely egy másik bolgár játékostól megvált.

Az Extraligában harmadik helyen álló békéscsabai alakulat szerdán honlapján számolt be a görög AEK Athéntól érkező Miroszlava Paszkova megszerzéséről. A 27 éves, 180 centiméter magas ütőjátékos - amint a weboldal felidézte - megfordult Törökországban és Lengyelországban is, utóbbi helyen 1-1 bajnoki és kupabronzzal lett gazdagabb a Rzeszów színeiben. Legnagyobb sikereit hazájában érte el, ahol háromszor nyert bajnokságot, négyszer pedig kupát, sőt: a 2020/21-es Bolgár Kupa legjobb játékosának is megválasztották.

A válogatottal 2021-ben elhódította az Arany Európa-ligát, valamint tagja volt annak az U23-as együttesnek is, amely 2017-ben világbajnoki bronzérmet szerzett. A 2023-as Nemzetek Ligájában egy mérkőzésen lépett pályára, akkor csapatkapitányként vezette övéit 3-0-s győzelemre a horvátok ellen, majd ugyanebben a minőségben szerepelt az Európa-bajnokságon is.

A Békéscsaba egy nappal korábban jelentette be, hogy közös megegyezéssel szerződést bontott az ugyancsak bolgár válogatott Iveta Sztancsulovával, aki szeptemberben csatlakozott a klubhoz, ám egy makacs sérülés miatt nem tudta hozni az elvárt teljesítményt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!