Női röplabda Extraliga - A Nyíregyháza nyerte az idénynyitót

Sport, 2020.10.01

A Nyíregyháza saját közönsége előtt 3-1-re legyőzte a Kaposvárt a női röplabda Extraliga 2020/21-es szezonjának nyitómérkőzésén.



Eredmény:
Fatum Nyíregyháza - 1. MCM-Diamant Kaposvár 3-1 (-22, 23, 22, 21)


Az előző idényben kupadöntős nyíregyháziak vezetőedzője, Németh Szabolcs májgyulladás utáni lábadozása miatt nem számíthatott venezuelai származású, de már magyarnak számító feladójára, Francesco Genesisre, illetve magyar válogatott centerére, Pintér Andreára, aki fáradásos törés utáni rehabilitációját végzi. A túloldalon Sasa Nedeljkovic együttesében mindenki egészséges volt.

A mérkőzést a vendégek kezdték jobban, a szerb Sara Klisura pontjainak, valamint a nyírségiek nyitásfogadási hibáinak köszönhetően négy-öt ponttal megléptek, amiből hármat a játszma végéig meg is őriztek.

A második szettet jobban kezdte a vendéglátó, a nyáron szerződtetett szlovák válogatott ütőjátékos, Nikola Radosova remekül teljesített és többpontos előnyhöz juttatta csapatát. A szett közepére összeállt a kaposvári blokk, elsősorban Bodovics Hanna jeleskedett, vezérletével 17-nél utolérte ellenfelét a somogyi alakulat. A hajrá egypontos kaposvári előnyről indult, ám a végén - Radosova bombája után - mégis a Nyíregyháza örülhetett.

A harmadik felvonás sokáig szoros küzdelmet hozott, az egyik oldalon Radosova, a másikon Klisura termelte a pontokat. A hazaiak 18-18 után sorozatban három pontot szereztek, így fordítottak és másfél óra játék után már ők vezettek.

A negyedik szett első felében úgy tűnt, a kaposváriak nem tudnak újítani, a nyírségiek 13-8-nál már ötpontos előnyben voltak. Nedeljkovic együttese azonban nem adta fel, mínusz kettőre is felzárkózott, ám ennél többre nem futotta erejéből, így az extázisban játszó Radosova vezette hazaiak otthon tartották mindhárom bajnoki pontot.

A mezőny legeredményesebb játékosa Radosova volt 25 ponttal, a túloldalon Klisura 23-ig jutott.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!