Női röplabda Extraliga - A Vasas nyerte a Békéscsaba elleni rangadót

Sport, 2022.11.25

A címvédő Vasas nagy csatában, 3-2-re legyőzte vendégét, az eddig listavezető Békéscsabát a női röplabda Extraliga hatodik fordulójának pénteki rangadóján.



Eredmény:
Vasas Óbuda - Swietelsky-Békéscsaba 3-2 (17, -20, -23, 18, 9)
------------------------------------------------------
a legeredményesebb játékosok: Bannister 26, Török 18, Bojko 15, Abdulazimova 13, illetve Dpra 32, Glemboczki 18, Aktas 17


A két csapat először találkozott egymással a tavaszi, maratoni bajnoki döntő óta: akkor a maximális öt mérkőzésen dőlt el az aranyérem sorsa, ráadásul az első négy összecsapás kivétel nélkül öt játszmát hozott.

A nyáron a viharsarkiaknál volt több változás a játékoskeretben, ennek ellenére Tóth Gábor vezetőedző tanítványai eddig veretlenül meneteltek: a bajnokságban, a Magyar Kupában és a Közép-európai Ligában lejátszott nyolc találkozón mindössze egy szettet veszítettek.

A Vasas is eredményes első hónapokon van túl, hiszen a magyarországi veretlensége mellett története során másodszor, szettveszteség nélkül jutott a Bajnokok Ligája csoportkörébe.

A pénteki rangadóra szinte teljesen megtelt a Folyondár utcai csarnok, ahol az első játékrészében a jól szerváló, a támadásbefejezéseknél sokkal pontosabb Vasas akarata érvényesült: a bolgár Ralica Vasziljevát nélkülöző BRSE csak időnként tudott ellenfele lenni a címvédőnek.

A második felvonás ellentétes forgatókönyv szerint zajlott: Glemboczki Zóra és a szerb Marta Drpa támadásaival ezúttal a viharsarkiak kerültek többpontos előnybe. A Vasas a játszma derekán mínusz egyre visszazárkózott ugyan, de ezúttal a BRSE támadói voltak precízebbek, aminek köszönhetően egyenlítettek.

A harmadik etapban kiegyenlített volt a játék, de a valamivel pontosabban fogadó házigazda a hajrához érve ötpontos előnyt dolgozott ki. Ezt követően visszaesett a Vasas-játékosok koncentrációja, több hibát is elkövettek, amit a BRSE ki tudott használni és fordított.

A negyedik szettre túllendült az előző játékrész végjátékán a hazai együttes, amely légiósai vezérletével a játszma derekán öttel meglépett. Ugyan a BRSE Drpa és a török Ceyda Aktas pontjaival egyszer még három pontra visszajött, a hajrá az óbudaiaké volt, így ezúttal is öt szett döntött.

A rövidített felvonás első felében a Vasas támadói többször is okos megoldásokkal hozták zavarba a békéscsabai játékosokat, de utóbbi csapat Drpa pontjaival tartotta magát. A hajrában az amerikai Taylor Bannister volt a főszereplő, eredményes támadójátékának köszönhetően a Vasas megnyerte a 131 perces meccset és megőrizte veretlenségét.


A tabella:
1. Vasas Óbuda 6 - 18- 4 17 pont
2. Swietelsky-Békéscsaba 5 1 17- 4 16
3. Szent Benedek RA 4 2 13-11 10
4. Újpesti TE 2 3 8-10 7
5. Kaposvári NRC 2 3 7-10 6
6. Fatum-Nyíregyháza 2 4 8-13 6
7. MÁV Előre SC-ST. Solar 1 4 7-13 4
8. MTK Budapest - 5 2-15 0
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!