Női röplabda Extraliga - Az újoncnál lett másodedző Király-Tálas Zsuzsanna

Sport, 2022.09.03

Az újonc MÁV Előre-ST. Solar női röplabdacsapatának másodedzője lett a 130-szoros válogatott Király-Tálas Zsuzsanna.

A székesfehérvári klub szombati híre szerint az Európa-liga-győztes feladó tizenegy év után tér vissza nevelőegyesületéhez.

"A klub június végén keresett meg azzal a szándékkal, hogy a pályán legyek a csapat segítségére. Nekem ezt vissza kellett utasítanom, mivel férjemmel most a család bővítésére helyeztük a hangsúlyt. Ekkor jött szóba, hogy másodedzőként is hasznára lehetnék a klubnak. Ennek nagyon megörültem, úgy gondolom, hogy nagy tapasztalat van a hátam mögött, amit a fiatal játékosoknak át fogok tudni adni" - fogalmazott Király-Tálas, aki az előző idényben még aktív szerepet vállalt a Vasas Óbuda bajnoki, Magyar Kupa- és Közép-európai Liga-aranyérmének megszerzésében.

Kiemelte, különleges érzés számára, hogy annál a csapatnál, abban a városban lehet újra, ahol felnőtt.

"Szívügyemnek tartom, hogy azért harcoljak, hogy a fehérvári röplabda a városban és az országban is meghatározó szerepet töltsön be" - nyilatkozta Király-Tálas, aki négy Európa-bajnokságon vett részt a magyar válogatottal, klubszinten a Vasas mellett a BSE, a Békéscsaba és a Kaposvár játékosa is volt, illetve egy idényt Lengyelországban is játszott.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!