Női röplabda Extraliga - Centerrel erősített a Nyíregyháza

Sport, 2024.02.20

A Fatum-Nyíregyháza az "egészségügyi joker" lehetőséget kihasználva Nagy (Kalicanin) Sanjával erősítette meg a keretét.

A nyírségiek kedden a közösségi oldalukon jelentették be, hogy megállapodtak a szerb születésű, de magyar állampolgárságú, a nemzeti együttesben egyszer szereplő centerrel arról, hogy az idény végéig őket segíti. A 34 éves játékos szerződtetésére a magyar válogatott Lászlop Alexandra fáradásos törése miatt volt szükség.

Az átigazolási időszak ugyan január 31-én lejárt, de a versenykiírás értelmében szezononként legfeljebb egyszer minden csapat élhet az úgynevezett "egészségügyi joker" lehetőségével.

"Ez abban az esetben használható, ha a csapatban olyan sérülés következik be, amelyből a sportoló felépülése három hónapnál hosszabb időt vesz igénybe, és ezt a tényt a Magyar Röplabda Szövetség által megbízott orvos/egészségügyi személyzet megerősítette" - áll a versenykiírásban.

Nagy Sanja (leánykori nevén Kalicanin) 2017 és 2019 között két éven át erősítette a Nyíregyházát, ezt követően a Vasas Óbuda játékosa volt, onnan vonult vissza a 2021/22-es szezon végén.

A center azóta férjhez ment a magyar férfiválogatott szövetségi kapitányához, ifjabb Nagy Péterhez.

A Nyíregyháza az Extraliga negyeddöntőjében vasárnap idegenben aratott háromszettes győzelmet a MÁV Előre ellen, így 1-0-ra vezet az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcban. A második meccs csütörtökön lesz a szabolcsi vármegyeszékhelyen.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!