Női röplabda Extraliga - Dejan Desnica lett a Szent Benedek RA vezetőedzője

Sport, 2021.06.07

A szerb Dejan Desnica lett a női röplabda Extraligában szereplő Szent Benedek RA vezetőedzője.

A balatonfüredi csapattól február közepén menesztették a 2017-ben érkezett szerb Milodanovic Andreát, és már akkor biztos volt, hogy a helyét átvevő Kormos Mihály csak a szezon végéig dolgozik a felnőttek vezetőedzőjeként. A rendkívül sikeres bajnoki hajrá után az eredeti terveknek megfelelően a jövőben is szakmai utánpótlás-igazgatóként dolgozik tovább.

A Szent Benedek RA április közepén a hatodik helyen zárta az élvonal előző idényét.

"Klubunk vezetése olyan vezetőedzőt keresett, akivel közösen folytatódhat az öt évvel megkezdett építkezés, és töretlen lehet a fejlődés. Dejan Desnicaval már ez első megbeszélések alatt is gyorsan megtaláltuk a közös hangot, ezért úgy döntöttünk, hogy a következő szezonban ő ül majd csapatunk kispadján" - idézi Komáromi Móric klubelnököt az SZBBRA hétfői közleménye.

Hozzátette, a 45 éves szakvezető szerződése egy idényre szól, de hosszú távra terveznek vele, így kölcsönös elégedettség esetén meghosszabbítható a megállapodás.

Desnica a szerbiai Nagybecskereken (Zrenjanin) született, játékosként a szerb élvonalban szerepelt, és strandröplabdában is sikeres volt. Edzőként először a Radnicki Beograd együttesénél mutatkozott be a felnőtt mezőnyben, aztán két évet töltött Máltán, ahol előbb a női, majd a férfi válogatott szövetségi kapitánya volt.

Szerbiába visszatérve előbb a Dinamo Pancevo, majd a Mile Dragic Zrenjanin kispadján ült, utóbbival bajnoki címet nyert. A legnagyobb sikereket a Vizura Beogradnál töltött három évben érte el, egy bajnoki címet szerzett, kétszer megnyerte csapatával a Szuperkupát, az év edzőjének választották és remekül szerepeltek a Bajnokok Ligájában is. Balatonfüredre a lengyel Wisla Warszawa kispadjáról érkezik.

"Viszonylag jól ismerem a magyar röplabdát, amely most felemelkedőben van, elég sok olyan csapat jelent meg, amelyek az európai sorozatokban is játszanak, évről-évre jobb eredményeket érnek el, és a hazai bajnokság színvonala is emelkedik" - nyilatkozta Dejan Desnica.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!