Női röplabda Extraliga - Ismét Vasas-Békéscsaba versenyfutás várható az aranyért - ELŐZETES

Sport, 2022.10.21

Az előzetes erőviszonyok alapján ezúttal is a Békéscsaba tűnik a címvédő Vasas legnagyobb kihívójának a női röplabda Extraliga szombaton induló új idénye előtt.

A magyar szövetség honlapjának felvezető-sorozatában az előző idényben triplázó - a bajnoki cím mellett a Magyar Kupa- és a Közép-európai Liga aranyérmét is begyűjtő - óbudaiak görög trénere, Jannisz Atanaszopulosz úgy fogalmazott, tisztában vannak azzal, hogy ezúttal mindenki őket szeretné majd legyőzni, ők azonban ezúttal is csak arra koncentrálnak, hogy meccsről meccsre előre lépjenek, és amikor majd igazán kell, a szezon végén legyenek a legjobb formájukban.

"Nem lehet megnyerni az összes meccset, biztosan nekünk is lesznek vereségeink, de a fő az, hogy mindig lássam a tüzet és a küzdeni akarást a játékosokon" - fogalmazott Atanaszopulosz, akinek együttese szerdán a Bajnokok Ligájában a belga Gent otthonában győzelemmel kezdte az idény.

A Vasas játékoskerete nyáron nem sokat változott, mindössze négy helyen cserélődött, így az összeszokottsággal annak ellenére sem lesz gondja, hogy a válogatott játékosok néhány hete, a csehekkel a vb-n szerepelt Atanaszopulosz pedig csak 14 napja csatlakozott a csapathoz.

A legnagyobb kihívónak ezúttal is a Békéscsaba tűnik: Tóth Gábor vezetőedző tanítványai is túl vannak már két tétmérkőzésen, a Közép-európai Ligában az ukrán Prometejt és a horvát Kastelát is 3-0-ra verték.

A csabaiak hat játékost, közte a szerb Marta Drpa kivételével az összes idegenlégiósukat lecserélték, de amint azt a klubhonlapon írták, idén is egyértelmű céljuk az aranyérem megszerzése.

A tavaly bronzérmes Szent Benedek RA rutinos játékosokkal igyekezett megerősíteni keretét, ugyanis a szerb edző, Dejan Desnica szerint az előző idényben épp a tapasztalat hiányzott az együttesből. A legutóbb negyedik Kaposvárnál is alaposan kicserélődött a játékoskeret, de a vezetőség célja egyértelmű: végig ott lenni az élmezőnyben, és mindkét hazai sorozatban az érmekért harcolni.

Ugyanezzel a tervvel vág neki az új idénynek a 2021-ben bajnok Nyíregyháza, amelyet az előző, csalódást keltő idényt követően - negyedik hely a Magyar Kupában, ötödik hely az Extraligában - már a görög Leonidasz Gaitanakisz irányít. A nyírségiek összesen 11 új játékost igazoltak a nyáron, és a felkészülési mérkőzések alapján a szurkolók joggal bízhatnak az előző szezonbelinél jobb szereplésben. A tréner előzetesen úgy nyilatkozott, hogy ha decemberben ott lesznek a bajnokságban és a Magyar Kupában is a legjobb négy között, nem lesz elégedetlen.

A nyáron ugyancsak alaposan átalakult UTE-nál a fő cél az lehet, hogy a korábbinál hatékonyabban fel tudja venni a versenyt a papíron erősebb riválisaival, és egy-egy meglepetést okozva az elődöntőig meneteljen.

A másik két együttes, az MTK Budapest és az újonc MÁV Előre várhatóan a bennmaradásért küzd majd.

A női Extraliga oda-visszavágós alapszakasza február végén zárul, a rájátszásba mind a nyolc csapat bejut, az egyenes kieséses szakaszban minden párharc az egyik fél harmadik győzelméig tart. A szezon végén a nyolcadik csapat kiesik.


A női Extraliga 2022/23-as idényének mezőnye:

---------------------------------------------
Fatum-Nyíregyháza, Kaposvári NRC, MÁV Előre SC-ST. Solar (újonc), MTK Budapest, Swietelsky-Békéscsaba, Szent Benedek RA, UTE, Vasas Óbuda (címvédő)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!