Női röplabda Extraliga - Kaposváron nyert rangadót a Vasas

Sport, 2020.10.30

A Vasas 3-1-re nyert a Kaposvár otthonában a női röplabda Extraliga pénteki rangadóján.



Eredmény:
1. MCM-Diamant Kaposvár - Vasas Óbuda 1-3 (-13, 16, -27, -23)
-------------------------------------------------------------


Az állás: 1. Swietelsky-BRSE 11 pont/4 mérkőzés, 2. Kaposvár 9/5, 3. Vasas 7/4, 4. Fatum Nyíregyháza 6/3, 5. UTE 6/4, 6. Szent Benedek RA 3/2, 7. MTK Budapest 0/2, 8. DVTK 0/4


Az előző idény lefújásakor alapszakasz-első somogyiak kilenc, a bajnoki- és Magyar Kupa-címvédő fővárosiak négy ponttal várták az összecsapást.

Az első játszmában a Vasas irányította a játékot, a lengyel Jakub Gluszak tanítványai a játék minden elemében felülmúlták vendéglátóikat és a szlovák Maria Zernovic vezérletével simán szerezték meg a vezetést. A második szettre alaposan feljavult a kaposváriak játéka, sokkal jobban szerváltak, mint korábban, a Vasas játékosai pedig a nyitásfogadások mellett a támadásoknál is sokat bizonytalankodtak, így egyenlítettek a hazaiak.

A harmadik etap hozta az addigi legszorosabb csatát, hosszú labdamenetekkel tarkított, élvezetes rangadót vívtak a csapatok. Az egyik oldalon a szerb Tatjana Matic, a másikon Zernovic mellett az egyaránt horvát Sanja Gamma és Ema Strunjak teljesített kiemelkedően, a szett végi adok-kapokban a hazaiaknak kettő, a vendégeknek három labdája is volt a részsikerhez, amit végül a Vasas szerzett meg.

A negyedik felvonás rendkívül hullámzó volt, hol az egyik, hol a másik csapat szerzett sorozatban négy-öt pontot is egymás után. Zernovic és a szerb Adela Helic ütőpárbaját hozta a játékrész, aminek a végén ezúttal is a fővárosiak örülhettek, akik így három ponttal távoztak.

A mezőny legeredményesebb játékosa Helic volt 22 ponttal, a Vasasból Zernovic húszig jutott.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!