Női röplabda Extraliga - Maratoni csatában került közel a címvédéshez a Vasas

Sport, 2024.04.13

A Vasas nyerte a döntő második meccsét a női röplabda Extraligában, miután szombaton hatalmas csatában, 3-2-re legyőzte idegenben a Kaposvárt, így 2-0-ra vezet a párharcban.

Az egyik fél harmadik sikeréig tartó finálé harmadik összecsapását szerdán rendezik a fővárosban, és amennyiben azt is a Vasas nyeri, sorozatban harmadszor lesz bajnok, ráadásul abban az esetben a mostani idényt magyar csapatokkal szemben veretlenül zárja.


Női Extraliga, döntő, 2. mérkőzés:
Kaposvári NRC-Vasas Óbuda 2-3 (-23, -25, 28, 18, -12)
-----------------------------------------------------
a legeredményesebb játékosok: Dias 28, Szedmák 23, Hurst 19, Vilvert 15, illetve Bannister 25, Sillah 24, Török 13, Abdulazimova 12

A párharc állása: 2-0 a Vasas Óbuda javára.


A története első döntőjét játszó somogyi együttest a megszokottnál több néző várta a meccskezdéskor a Kaposvár Arénában, de a címvédőt is elkísérte mintegy negyven fanatikusa Somogy vármegyébe.

A nyitófelvonás eleje sok hosszú labdamenetet hozott, mert mindkét együttes támadói többször is kényszermegoldásokra kényszerültek. A Vasas 7-7 után négypontos előnyt alakított ki, és bár vendéglátója ennél nem került sokkal nagyobb hátrányba, a véghajráig közelebb sem tudott, mert a fővárosiak támadásban mindig megtalálták a jó megoldásokat. A szett utolsó pontjainál aztán izgulnia kellett a vendégdrukkereknek, de csapatuk végül egy rossz hazai szerva után előnybe került.

A második szett első felében a kaposváriak ott folytatták, ahol az előző végén abbahagyták, agresszívan nyitottak és precízen támadtak, így tartották a lépést a címvédővel. A játékrész derekán, valamint a végjáték előtt aztán elkövettek néhány ki nem kényszerített hibát, de 18-22 után sorozatban öt szerzett ponttal közel kerültek a részsikerhez, ez azonban ezúttal sem jött össze: a Vasas a gambiai-szlovén kettős állampolgár Fatoumatta Sillah megoldásaival fordított és megduplázta előnyét.

A harmadik felvonás elején is tartották magukat a somogyiak, de a jól nyitó, és blokkban is jobban teljesítő címvédő a játékrész derekához érve hárommal meglépett. A Kaposvár még egyszer összeszedte magát és fordított (18-17), majd a hajrában négy mérkőzéslabdát hárítva szépített, maximálisan kihasználva a vendégek hibáit.

A negyedik felvonást jól kezdte a részsikertől alaposan belelkesült házigazda, a vendégeket edző görög Jannisz Atanaszopulosz időkérésekkel, challenge-ekkel és cserékkel is próbálta kizökkenteni a KNRC-t, de a hazaiak ezúttal sem remegtek meg és kiharcolták a döntő szettet. Ebben mindkét együttesnek volt hosszabb pontszerző sorozata, de a térfélcserénél a 4-6-ról fordító Vasas volt kétpontos előnyben. A fővárosiak 9-2-es sorozatot produkáltak, amivel megnyerték a maratoni, 156 perces összecsapást.

A mérkőzés legjobbja a hazaiak brazil átlója, a 28 pontig jutó Sara Dias volt, a vendégektől az amerikai Taylor Bannister 25 pontig jutott.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!