TV műsor

Női röplabda Extraliga - Minden bizonnyal a Haladás nélkül kezdődik a következő szezon

Sport, 2020.04.14

Szinte biztos, hogy az anyagi támogatása nagy részét elveszítő Hungast Haladás nélkül kezdődik majd a női röplabda Extraliga következő szezonja.

A csapatot a koronavírus-járvány miatt idő előtt befejezettnek nyilvánított idényben edző Leiszt Máté a vaol.hu portálnak azt mondta, nem gondolja, hogy profi, első osztályú minőségben lesz folytatás a városban.

"Hallom és látom, hogy a város már megítélt támogatásokat szüntet meg a járvány miatt megnövekedett költségei miatt. A mi esetünkben ezt már nem kellett megtennie, hiszen korábban kimondta a halálos ítéletet azzal, hogy kihúzta a csapat alól az egyik fontos pillért: egyetlen forint önkormányzati támogatást sem szavaztak meg, sőt a korábbi névadónk sem a röplabdacsapatot, hanem az SZKKA kézilabdacsapatát támogatja már" - jelentette ki a szakember, akinek irányításával a Haladás nyolcadik helyen állt az Extraliga félbeszakított alapszakaszában.

A magyar sportági szövetség (MRSZ) múlt csütörtökön jelentette be, hogy a beszünteti a bajnoki küzdelmeket, helyezéseket nem állapít meg, a bennmaradás és a feljutás kérdését ugyanakkor nyitva hagyta. Az MRSZ a közeljövőben egyeztet a bennmaradásban és feljutásban érintett klubokkal, amelyektől szándéknyilatkozatot vár a következő szezonra.

A Haladás második idényét töltötte az élvonalban, egy évvel ezelőtt hetedikként zárt.

A tervek szerint ősztől ismét nyolc csapat szerepel majd a legmagasabb osztálynak számító Extraligában.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!