Női röplabda Extraliga - Szépített a negyeddöntőben a MÁV Előre

Sport, 2024.02.26

A MÁV Előre hazai pályán 3-1-re legyőzte a Nyíregyházát a női röplabda Extraliga negyeddöntőjének hétfői, harmadik összecsapásán, így 2-1-re szépített az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcban.

A székesfehérváriaknál - a negyeddöntőben először - a 130-szoros válogatott Király-Tálas Zsuzsanna kezdett feladóként, s bár az első szett elején a vendégek vezettek három ponttal, a hazaiak sorozatban hét labdamenet megnyerésével fordítottak, s előnybe kerültek. A második játszma fordulatos csatát, de 4-5 után végig hazai vezetést hozott. A nyírségiek ugyan többször is képesek voltak három-négypontos hátrányt ledolgozni és egyenlíteni, de a MÁV Előre az amerikai Maia Dvoracek és a svéd Linda Andersson pontjaival megduplázta előnyét.

A harmadik felvonásban a korábbinál többet hibáztak a hazaiak, és bár ezúttal ők voltak azok, akik többször is felzárkóztak többpontos hátrányból, a szerb Nina Kocic vezette nyírségiek szépítettek. A negyedik szettnek az eleje alakult szorosan, a székesfehérváriak 5-5 után fokozatosan felőrölték ellenfelüket és megszerezték első győzelmüket a párharcban, amelynek a negyedik összecsapása pénteken lesz Nyíregyházán.

A harmadik meccs legjobbjai az egyaránt 25 pontos Dvoracek és Kocic voltak.

A címvédő Vasas és a Kaposvár már vasárnap biztosította helyét az elődöntőben, míg az összesítésben 2-1-re vezető Békéscsaba szerdán játssza a negyedik mérkőzést az Újpest otthonában.

Az elődöntők a március 16-i hétvégén kezdődnek, s szintén az egyik csapat harmadik sikeréig tartanak.


Eredmény, negyeddöntő, 3. mérkőzés:
MÁV Előre Foxconn - Fatum-Nyíregyháza 3-1 (22, 22, -22, 21)

Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2-1, a Nyíregyháza javára.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!