Női röplabda Közép-európai Liga - A következő idényben is elindul a címvédő Békéscsaba

Sport, 2023.07.16

A 2023/24-es szezonban is elindul a női röplabda Közép-európai Ligában a címvédő Swietelsky-Békéscsaba.

A klub közösségi oldalán jelentette be, hogy miután az elmúlt idényben visszatért a regionális versengésbe, és meg is nyerte azt, a következő évadban ismét nekivág a sorozatnak.

Baran Ádám, a BRSE elnöke szerint hosszasan mérlegelték, hogy induljanak-e a Közép-európai Ligában.

"Ennek két vetülete van, az egyik, hogy nemcsak a várost és a klubot képviseljük ilyenkor, hanem a magyar röplabdázást is. A Békéscsabai Röplabda Sportegyesület az elmúlt évtizedben elvégzett munkájával elérte azt, hogy a régió meghatározó szereplője lett, és ilyen tekintetben fontos az, hogy ne maradjon magyar csapat nélkül a sorozat. Másrészt címvédőként tulajdonképpen erkölcsi kötelességünk is, hogy részt vegyünk" - közölte Baran Ádám, hozzátéve, tisztában vannak azzal, hogy ez több tízmillió forintos plusz költséget jelent, amit a menedzsmentnek elő kell teremteni.

A klubvezető elárulta, hogy az előzetes lebonyolítási terv már elkészült, eszerint négy tornából épül fel az alapszakasz, s ezekből legalább egyet szeretnének Békéscsabára hozni. A 2023/24-es idény várhatóan október második felében rajtol.

Márciusban a bajnoki ezüstérmes Békéscsaba története során harmadszor nyerte meg a Közép-európai Ligát, miután a kamniki fináléban 3-0-ra legyőzte a szlovén Maribort.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!