Női röplabda Közép-európai Liga - A Mladosttal játszik az elődöntőben a Békéscsaba

Sport, 2023.02.14

A horvát Mladost Zagreb lesz a Swietelsky-Békéscsaba ellenfele a női röplabda Közép-európai Liga elődöntőjében.

A BRSE már januárban biztosította helyét a legjobb négy között, és mivel az ukrán Prometej nem utazott el a zágrábi utolsó tornára, a keddi Mladost-Calcit Kamnik mérkőzés előtt az is biztossá vált, hogy ezen a három csapaton kívül a Maribor lesz még résztvevője az elődöntőnek.

Mivel az alapszakasz zárómérkőzését a Kamnik 3-0-ra nyerte horvát riválisa otthonában, így első helyen jutott elődöntőbe, ahol a Mariborral találkozik.

A viharsarki klub tájékoztatása szerint az elődöntőt oda-visszavágós rendszerben játsszák le március elején, míg a sorozat éremcsatáit március 18-án vagy 19-én rendezik egy később kijelölendő helyszínen.

A sorozatnak a Vasas révén magyar címvédője van, az óbudaiak a mostani idényben nem álltak rajthoz a regionális sorozatban.


Az alapszakasz végeredménye: 1. Calcit Kamnik (szlovén) 16 pont, 2. SWIETELSKY-BÉKÉSCSABA 12 (13-7), 3. Mladost Zagreb (horvát) 12 (13-8), 4. Nova KBM Branik Maribor (szlovén) 10, 5. SC Prometej Dnyipro (ukrán) 8, 6. Oberbank Steelvolleys Linz Steg (osztrák) 5, 6. OK Marina Kastela 0
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!