Női röplabda Közép-európai Liga - A szuperdöntőbe jutás a visszatérő Békéscsaba célja - ELŐZETES

Sport, 2022.10.10

A tavaszi szuperdöntőbe jutás a célja a kétszeres bajnok Békéscsabának a női röplabda Közép-európai Liga kedden rajtoló szezonjában.

A címvédő Vasas Óbuda a mostani idényben a Bajnokok Ligája-indulása miatt nem vállalta a szereplést az átalakult regionális sorozatban, amelybe azonban visszatér a 2017-ben és 2018-ban aranyérmes BRSE.

Tóth Gábor vezetőedző a bajnoki ezüstérmes klub honlapján kiemelte, örül annak, hogy sok nívós meccset fognak játszani.

"Ez akár a bajnokság kimenetelét is befolyásolhatja, mert az előző idényben nem volt bennünk elég meccs. Azzal, hogy több színvonalas mérkőzést játszunk, nyilvánvalóan nagyobb rutint is szerzünk és jobban tudjuk építeni a játékunkat. Program szempontjából edzések helyett nagy téttel bíró találkozóink lesznek hétközben, a célunk pedig természetesen a döntőbe jutás" - jelentette ki a tréner.

Mint az elmondta, a keretet úgy alakították ki a nyáron, hogy a csapat bírja a négyfrontos terhelést: a csabaiak a KEL-en és a magyar sorozatokon (bajnokság és kupa) kívül a CEV Kupában is elindulnak.

"Akár két, egészen jó csapatot is ki tudunk állítani, úgyhogy nem aggódunk, bőven van bevethető állományunk. Nyáron végig azt tartottuk szem előtt a keret építésekor, hogy hosszú lesz a szezon, igyekeztünk minden posztra két hasonló képességű játékost igazolni" - magyarázta a szakember.

Tóth a célokkal kapcsolatban kijelentette, szeretnének bejutni a szuperdöntőbe, amellyel kapcsolatban a klubhonlapon kiemelték: a BRSE vezetőségén belül folyamatosan zajlanak az egyeztetések, hogy 2023 tavaszán Békéscsabán rendezzék meg az eseményt, azaz a férfi és a női sorozat döntőjét.

Ami az ellenfeleket illeti: a tavalyi ezüst- és bronzérmes szlovénok, a Kamnik és a Maribor alaposan átalakított és megfiatalított kerettel szerepelnek, és a két horvát csapat, a Mladost Zagreb és a Marina Kastela is több kulcsemberét elvesztette a nyáron. A Linzről előzetesen keveset tudni, de az osztrák bajnokság színvonala elmarad a magyar Extraligáétól, a BRSE legnagyobb ellenfele így egyértelműen az ukrán bajnok, BL-főtáblás Prometej lehet, amely a háború miatt a cseh élvonalban játszik majd.

A Közép-európai Ligában a mostani idényben nem oda-visszavágós alapszakaszt, hanem helyette minitornákat rendeznek. Ezek közül kettő lesz Békéscsabán: a viharsarkiak az e heti dupla megméretés után december elején a Mladostot látják majd vendégül.


A női Közép-európai Liga 2022/23-as idényének csapatai:

-------------------------------------------------------
Swietelsky-Békéscsaba, HAOK Mladost Zagreb (horvát), Nova KBM Branik Maribor (szlovén), OK Calcit Kamnik (szlovén), OK Marina Kastela (horvát), SC Prometej Dnyipro (ukrán), Steelvolleys ASKÖ Linz Steg (osztrák)


A BRSE tervezett menetrendje:

-----------------------------
október 11., kedd: Békéscsaba - Prometej, Békéscsaba 18.00
október 13., csütörtök: Békéscsaba-Kastela, Békéscsaba 18.00
december 7., szerda: Békéscsaba - Mladost Zagreb, Békéscsaba 18.00
január 21., szombat: Linz-Békéscsaba, Linz
január 25., szerda: Békéscsaba-Kamnik, Maribor 18.00
január 25., csütörtök: Maribor-Békéscsaba, Maribor 18.00
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!