Női röplabda Közép-európai Liga - A Vasas megnyerte a sorozatot

Sport, 2022.02.24

A Vasas Óbuda megnyerte a női röplabda Közép-európai Ligát, miután a bécsi négyes döntő csütörtöki fináléjában 3-0-ra legyőzte a szlovén Kamnikot.



Eredmény:
Vasas Óbuda-OK Calcit Kamnik (szlovén) 3-0 (22, 16, 19)
-------------------------------------------------------
a legeredményesebb játékosok: Bannister 21, Bojko 11, Abdulazimova 10, illetve Charuk, Kostic 11-11


A találkozó első játszmájában a Vasas jó játékkal, végig vezetve került előnybe elsősorban annak köszönhetően, hogy kevesebb hibát vétett riválisánál. A magyar csapatból az amerikai Taylor Bannister és az ukrán Julija Bojko is jó hatékonysággal támadott, ezzel pedig nem tudott mit kezdeni a címvédő Kamnik.

A második szettben a Vasas elsősorban remek nyitásainak köszönhetően hamar tekintélyes előnyt alakított ki, az alapszakaszban veretlenül első Kamnikkal szemben, és mivel a többi játékelemben is megfelelően teljesített, kevesebb mint egy órányi játékot követően megduplázta fórját.

A harmadik felvonás sem hozott jelentős változást a játék képében: a Vasas kevés hibával és jól játszva, összességében simán szerezte meg a klubtörténet első nemzetközi trófeáját.

Ez volt a magyar együttesek hetedik győzelme a regionális bajnokságban, a Békéscsaba 2017-ben és 2018-ban ért fel a csúcsra, míg a sorozat elődjének számító Interligát az Eger 1995 és 1997 között háromszor, a Nyíregyháza pedig 2000-ben nyerte meg.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!