Női röplabda Közép-európai Liga - Döntőben a Vasas

Sport, 2022.02.23

A Vasas Óbuda fináléba jutott a női röplabda Közép-európai Liga bécsi négyes döntőjében, miután szerdán az első elődöntőben 3-1-re legyőzte a szlovén Maribort.

A találkozó első szettjét a Maribor végig vezetve nyerte meg elsősorban annak köszönhetően, hogy a nyitásfogadása sokkal pontosabb volt, mint a magyar együttesé. A Vasas a játszma derekára ledolgozta ugyan a játékrész elején összeszedett ötpontos hátrányát, de a rossz megoldások végül megpecsételték a sorsát.

A második játszmában is küzdött magával és ellenfelével a Vasas, de a görög Jannisz Atanaszopulosz vezetőedző addig forgatta és cserélgette játékosait, amíg rátalált a működő felállásra. A szett második felére egyre jobban összeállt a magyar együttes védekezése, ennek is köszönhetően egyenlített.

A harmadik etapban az alapszakaszból második helyen négyes döntőbe jutott Vasas minden játékelemben ellenfele fölé nőtt, ám a negyedik játszmában 16-10-es szlovén vezetésnél úgy tűnt, csak a döntő szettben dől majd el az összecsapás. Az ebben a felvonásban addig gyengélkedő Vasas a magyar válogatott Török Kata nyitósorozatával, valamint az amerikai Taylor Bannister pontjaival egalizált, majd a kiélezett végjátékot sok ki nem kényszerített hibája ellenére is megnyerte.

A Vasas a csütörtökön 13 órakor kezdődő fináléban a szlovén OK Calcit Kamnikkal találkozik.


Eredmények:

elődöntő:
Vasas Óbuda-Nova KBM Branik Maribor (szlovén) 3-1 (-21, 19, 13, 26)
-------------------------------------------------------------------
a legeredményesebb játékosok: Bannister 26, Török 11, Zernovic 11, illetve Gradisnik Klanjscek 16, Lorber Fijok 15, Velikonja Grbac 11



OK Calcit Kamnik (szlovén) - VB NÖ Sokol/Post Schwechat (osztrák) 3-2 (22, 7, -23, -20, 11)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!