Női röplabda Közép-európai Liga - Elődöntőbe jutott a Békéscsaba

Sport, 2023.01.24

A Békéscsaba biztosította elődöntős helyét a női röplabda Közép-európai Ligában, miután az alapszakasz keddi játéknapján 3-0-ra nyert Linzben.



Eredmény:
Oberbank Steelvolleys Linz Steg (osztrák) - Swietelsky-Békéscsaba 0-3 (-20, -19, -17)
----------------------------------------------------------------
a legeredményesebb játékosok: Botkin 12, Kekauoha 10, illetve Vasziljeva 18, Drpa 15


A Békéscsaba eddigi három mérkőzésén mindössze egy játszmát vesztett a regionális sorozatban, így listavezetőként várta a két mérkőzésen egy-egy győzelmet és vereséget jegyző Linz elleni idegenbeli összecsapást.

A keddi mérkőzés az esélyeknek megfelelően alakult: ugyan az osztrák együttes az első és a második szettben is sokáig remekül tartotta a lépést a magyar csapattal, a játékrészek hajrájában a BRSE rutinos légiósai, a bolgár Vasziljeva és a szerb Drpa pontjaival mindkettőt megnyerte.

A harmadik játszma már simábban alakult, Tóth Gábor tanítványai 73 perc alatt megnyerték a mérkőzést, sikerükkel pedig továbbra is a tabella élén állnak és biztosították elődöntős helyüket.

A magyar csapat szerdán és csütörtökön már Mariborban szerepel, előbb a tavaly ezüstérmes OK Calcit Kamnikkal, majd másnap a másik szlovén együttessel, a legutóbb bronzérmes Nova KBM Branik Mariborral találkozik. A címvédő Vasas Óbuda ebben az idényben nem indult a sorozatban, melynek fináléját március közepén rendezik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!