Női röplabda Közép-európai Liga - Először kapott ki a Békéscsaba

Sport, 2023.01.25

A már biztosan elődöntős Békéscsaba elveszítette veretlenségét a női röplabda Közép-európai Ligában, miután az alapszakasz szerdai játéknapján 3-1-re kikapott Mariborban a szlovén Kamniktól.



Eredmény:
OK Calcit Kamnik (szlovén) - Swietelsky-Békéscsaba 3-1 (-23, 22, 23, 18)
------------------------------------------------------------------------
a legeredményesebb játékosok: Vovk 19, Radiskovic 16, Sillah 14, illetve Vasziljeva 19, Drpa 14, Glemboczki 13


A Békéscsaba eddigi négy mérkőzésén mindössze egy játszmát veszített és keddi, linzi sikerével biztosította a helyét az elődöntőben. A csapat szerdán átutazott Mariborba, ahol a legutóbb ezüstérmes Kamnikkal csapott össze.

Tóth Gábor vezetőedző csak liberóposzton változtatott előző napi kezdőcsapatán, az első szettben pedig tanítványai végig vezetve kerekedtek szlovén riválisuk fölé.

A második felvonásra fordult a kocka, és a Kamnik 4-0-ra, 14-6-ra, majd 16-7-re is vezetett. A BRSE sokáig nem találta a ritmust, de a hajrában két pontra visszazárkózott, de fordítani már nem tudott.

A harmadik szettben sokáig a viharsarkiak álltak jobban, a Kamnik azonban nagy hajrát nyitott és Ana Vovk vezérletével 10-14-ről nemcsak a szettet, de a mérkőzést is megfordította.

A negyedik felvonásra két kivétellel az összes kezdőjátékosát lecserélte Tóth Gábor, és bár a fiatalok sokáig szépen helytálltak, a hajrában kijött a rivális tapasztalatbeli fölénye, így a Kamnik megnyerte a 115 perces mérkőzést.

A magyar csapat csütörtökön a házigazda Mariborral találkozik. A címvédő Vasas Óbuda ebben az idényben nem indult a sorozatban, melynek fináléját március közepén rendezik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!