Női röplabda Közép-európai Liga - Ötszettes vereséggel zárta a Vasas az alapszakaszt

Sport, 2022.02.09

A már biztosan második, ezzel négyes döntős Vasas Óbuda 3-2-re kikapott a Maribor otthonában a női röplabda Közép-európai Liga alapszakaszának utolsó fordulójában.

A szerdai mérkőzés első játszmájában az első labdameneteket leszámítva végig a magyar együttes akarata érvényesült, elsősorban annak köszönhetően, hogy jobban védekezett és támadásait is változatosabban építette fel, mint szlovén riválisa. A második felvonás is sokáig a vendégek szája íze szerint alakult, de a hajrában a Maribor egyre jobb játékot mutatva előbb egyenlített, majd két Vasas-szettlabdát hárítva - mindkettőt a magyarok rontásának köszönhetően - egyenlített.

A harmadik szett az előzőhöz hasonló forgatókönyv szerint alakult, de eltérő végjátékkal: az első harmadban a magyar válogatott Vezsenyi Adrienn és a szlovák Maria Zernovic vezette Vasasnál volt az előny, de a hazaiak fordítani tudtak. A szlovén együttes azonban 23-22 után kettőt rontott, ezzel pedig megpecsételte saját sorsát.

A negyedik felvonás hozta a legkiegyensúlyozottabb küzdelmet, szép megoldások és buta hibák váltották egymást, a Vasas főleg centerei jó támadási hatékonyságának köszönhette, hogy a hajráig "versenyben maradt". Az utolsó periódusban a hazaiak rontottak kevesebbet, ezzel pedig rövidített felvonásra mentették az összecsapást.

Az ötödik szett első felében a Vasas teljesített jobban, de a Maribor a mindössze 19 éves Lorena Lorber Fijok nagyszerű játékának köszönhetően - a fiatal ütőjátékos 27 pontot szerzett - fordított, és végül két pontot otthon tartott.

A négyes döntőt - jelen állás szerint - február 23-24-én Bécsben rendezik, ahol a Vasason kívül a házigazda SVS Sokol Post és az alapszakasz-győztes szlovén Calcit Kamnik biztosan érdekelt lesz, a negyedik helyért a Maribor mellett a horvát Mladost Zagreb küzd.


Női röplabda Közép-európai Liga, alapszakasz:
Nova KBM Branik Maribor (szlovén) - Vasas Óbuda 3-2 (-20, 25, -23, 22, 11)
--------------------------------------------------------
a Vasas legeredményesebb játékosai: Vezsenyi 25, Zernovic 24
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!