Női röplabda Magyar Kupa - A kétszettes hátrányból fordító Nyíregyházáé a bronzérem

Sport, 2023.03.12

A Nyíregyháza szerezte meg a bronzérmet a női röplabda Magyar Kupában, miután a négyes döntő vasárnapi helyosztóján 0-2-ről fordítva 3-2-re nyert a Kaposvár ellen a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontban.Röplabda DRK női Magyar Kupa, a 3. helyért:
Fatum-Nyíregyháza - KNRC 3-2 (-20, -21, 22, 15, 14)
--------------------------------------------------
a legeredményesebb játékosok: Leban 22, Cepni 15, Jurdza 12, illetve Szedmák 23, Ubavic 18, Gyimes 14


Már a bronzmérkőzésre is sok néző látogatott ki, a két együttes közül pedig az első szettben a Kaposvár játszott jobban: a somogyiak jó nyitásaikkal többször is zavarba hozták a nyíregyházi játékosokat, akik ráadásul többet is rontottak, mint riválisuk, így a KNRC szerzett vezetést.

A második szettre sem változott az összecsapás képe, a Nyíregyháza mindössze két labdamenet erejéig tudott vezetni, a francia Vincent Lacombe edzette Kaposvár minden játékelemben jobban teljesített riválisánál, így megduplázta előnyét. A harmadik etapra feladót cseréltek a nyírségiek, ettől pedig javult annyit a játékuk, hogy ők alakítottak ki hétpontos előnyt. Ugyan a felvonás második felében a KNRC ki tudott egyenlíteni, a hajrá a szépítő Fatum szája íze szerint alakult.

A negyedik szettre még nagyobb fölénybe kerültek a szabolcsiak, kaposvári oldalon szinte semmi nem sikerült, így a tavaly negyedik Nyíregyháza simán harcolta ki a rövidített felvonást. Ezt a Kaposvár kezdte jobban és a térfélcserénél eggyel vezetett, a Nyíregyháza azonban 11-13 után sorozatban három pontot szerzett, majd második meccslabdáját kihasználva megnyerte a 137 perces mérkőzést.


Később, döntő:
Swietelsky-Békéscsaba - Vasas Óbuda 19.50
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!