Női röplabda Magyar Kupa - A Vasas jutott elsőként döntőbe

Sport, 2023.02.15

Elsőként a Vasas Óbuda jutott döntőbe a női röplabda Magyar Kupában, miután az elődöntő szerdai visszavágóján három szettben legyőzte a Fatum-Nyíregyházát.

A sorozat éremcsatáit március 12-én rendezik a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontban.

A másik ágon a Békéscsaba 3-1-es előnnyel várja a Kaposvár elleni, jövő szerdai idegenbeli visszavágót.


Magyar Kupa, elődöntő, visszavágó:
Vasas Óbuda - Fatum-Nyíregyháza 3-0 (16, 19, 18)
------------------------------------------------
a legeredményesebb játékosok: Fricova 12, illetve Jurdza 13

Továbbjutott: a Vasas Óbuda, kettős győzelemmel (6-1).


A címvédő Vasas úgy várhatta a Nyíregyháza elleni hazai kupavisszavágót, hogy a két csapat első elődöntője óta a bajnokságban is legyőzte riválisát Budapesten. A Fatum két légióssal erősített az átigazolási időszak végén, és már a pénteki, Szent Benedek RA elleni fontos Extraliga-rangadóra is előre kellett tekintenie.

A szerdai összecsapást nagy lendülettel kezdte a Vasas, amelynek az első szettben remek volt a blokkvédekezése, ezzel pedig a nyíregyháziak nem igazán tudtak mit kezdeni. Mivel a fővárosiak támadásban is igen hatékonyak voltak, simán kerültek előnybe.

A második felvonás sokkal szorosabb küzdelmet hozott, egyrészt mert a Vasas nyitásfogadási teljesítménye visszaesett, másrészt mert a Nyíregyháza sokkal jobban röplabdázott, mint korábban. A hajrához közeledve kétpontos hátrányát egypontos előnyre változtatta a házigazda, amely jó szerváival eldöntötte a továbbjutás kérdését, a szurkolók pedig felállva ünnepelték kedvenceik újabb döntős szereplését.

A folytatásra a magyar együttesek ellen a szezonban még veretlen Vasast edző görög Jannisz Atanaszopulosz "sort cserélt", de az újonnan beállt játékosok hamar felvették a ritmust, és végig vezetve, folyamatosan javuló teljesítményt nyújtva lezárták a 72 perces összecsapást.

A találkozó legeredményesebb játékosa a nyíregyháziak lett légiósa, Anija Jurdza volt 13 ponttal, a hazaiaktól a szlovák Karolina Fricova 12 pontig jutott.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!