Női röplabda Magyar Kupa - A Vasasé a trófea

Sport, 2020.02.13

A Vasas nyerte a női röplabda Magyar Kupát, miután a csütörtöki, nyíregyházi fináléban 3-1-re legyőzte a házigazda együttest.

A fővárosiak történetük 13. kupagyőzelmét szerezték - 2015 óta az elsőt -, ezzel immáron egyedül vezetik az örökrangsort.


K&H női röplabda Magyar Kupa:

döntő:
Vasas Óbuda-Fatum Nyíregyháza 3-1 (25, 17, -24, 26)
----------------------------------------------------
a legjobb pontszerzők: Kostelanská, Abdulazimova 23-23 pont, Török 21, illetve Varga 27, Limarjeva 18


A két együttes a mostani bajnokságban kétszer találkozott egymással, mindkétszer a hazai csapat győzött 3-0-ra.

A kezdésre szinte teljesen megtelt a Continental Aréna, remek hangulatban kezdődött a mérkőzés. Az első felvonásban a címvédő Nyíregyháza villámrajtot vett, 14-7-re is vezetett, ám a Vasas az azeri Ayshan Abdulazimova ponterős játékának köszönhetően egyenlített, majd két szettlabdát hárítva előnybe került.

A második játszmában a fővárosiak ott folytatták, ahol az elsőben abbahagyták: okos, taktikus játékkal, több jó egyéni teljesítménynek köszönhetően különösebb izgalom nélkül duplázták meg előnyüket.

A harmadik etapban sokáig úgy tűnt, a Vasas a lehető legrövidebb idő alatt le tudja zárni a találkozót, ám a játékrész hajrájára a Varga Elizabeth vezette hazaiak feltámadtak és mérkőzéslabdát hárítva szépítettek.

A negyedik szett hozta a legszorosabb küzdelmet, végig fej fej mellett haladtak az együttesek, és bár a nyíregyháziak ekkor is több mérkőzéslabdát hárítottak - egyszer a videobíró segítségével - a Vasas nyerte több mint 135 perces finálét.

"Ilyen mérkőzésre számítottam, nagyon boldog vagyok. Fordulatos csata volt, voltunk fent és lent, de nagy volt a tartása csapatomnak" - értékelt a Vasast irányító Jakub Gluszak.

A döntő legjobb magyar játékosa, a válogatott Török Kata az MTI kérdésére azt mondta, még nem fogta fel teljesen a történteket.

"Nehéz és izgalmas mérkőzés volt, végig kellett koncentrálni. A negyedik szettben egyszer már örültünk, de még azt követően is tudtunk újítani" - fogalmazott az ütőjátékos.

A bronzérmet a Jászberény ellen diadalmaskodó Újpest szerezte meg.

Korábban:

a 3. helyért:
UTE-Jászberény VT 3-0 (15, 16, 23)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!