Női vízilabda Bajnokok Ligája - Mihók Attila szerint a legkeményebb ellenféllel küzdenek meg

Sport, 2023.03.30

Mihók Attila szerint a sorozat legjobb csapatával találkozik együttese, a Dunaújváros a női vízilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjének pénteki elődöntőjében.

"A Bajnokok Ligája rendkívül jó tapasztalatszerzési lehetőség volt ennek csapatnak, melyben sok fiatal játékos van, akik még hosszú út előtt állnak. Itt egyértelműen a Mataro számít a torna esélyesének, nagyon nehéz mérkőzés lesz, hiszen véleményem szerint jelenleg a legjobb csapat a Bajnokok Ligájában. Mindenesetre mi keményen fogunk harcolni" - idézte az európai szövetség, a LEN a szakembert, aki legutóbb 2021-ben járt csapatával a Final Fourban, és akkor végül a fináléban kapott ki a görög Olympiakosztól.

A Dunaújváros pénteki ellenfele, a Keszthelyi Ritát soraiban tudó Mataro eddig csak egyszer, 2017-ben volt a négyes döntő tagja, de nem tudott meccset nyerni.

A másik ágon a sorozat törtnetének két legeredményesebb csapata, a nyolcszoros győztes olasz Ekipe Orizzonte és az ötszörös bajnok, házigazda spanyol Sabadell találkozik egymással. Utóbbi gárda 2011 óta négyszer rendezte meg a négyes döntőt, és mind a négy alkalommal - 2011, 2013, 2016, 2019 - győzött.

Első alkalommal fordulhat elő, hogy azonos nemzetbeli csapatok játsszák a döntőt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!