Női vízilabda Eb - Leimeter: nem szabad a kardunkba dőlni

Sport, 2024.01.05

Leimeter Dóra szerint a görögöktől elszenvedett vereség ellenére a magyar női vízilabda-válogatottnak továbbra is hinnie kell magában, és bíznia a "rendszerben", amellyel sikeresek lehetnek az Eindhovenben zajló Európa-bajnokságon.

A magyar válogatott egyik legjobbjaként Leimeter három gólt szerzett a 14-12-re elveszített összecsapáson. Véleménye szerint elsősorban a védekezésben elkövetett hibák okozták a vereséget.

"Elől támadásban persze volt néhány olyan szituáció, amit egy kicsit elizgultunk, de alapvetően tizenkét góllal bármikor tudunk meccset nyerni, itt a tizennégy kapott gól az, ami kritikus. A védekezést kell mindenképpen helyre rakni" - mondta az MTI-nek a balkezes játékos.

Leimeter hozzátette, az új szakmai stábbal sem érezte görcsösnek a csapatot az első tétmérkőzésen, és bízik abban, hogy az "egy-két centiméteres" elcsúszásokat védekezésben szombatra, a hollandok elleni mérkőzésre ki tudják javítani.

"Nem szabad a kardunkba dőlni, vagy valami újat kitalálni. Hinnünk kell a rendszerben és tenni a dolgunkat. Nekünk nem ma és nem is holnap kell megszereznünk a kvótát, hanem szépen fel kell építeni magunkat" - fűzte hozzá.

A magyarok szombat este 19 órától a házigazda, világbajnok hollandok ellen folytatják.

A tornán egy olimpiai kvótát osztanak ki, a holland és a szintén vb-döntős spanyol válogatottnak már biztos a párizsi részvétele, így ezt a két csapatot leszámítva a legjobb szerez ötkarikás indulási jogot.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!