Női vízilabda Eb - Mihók: nem kell semmit elölről kezdenünk

Sport, 2024.01.13

Mihók Attila társ szövetségi kapitány szerint a magyar női vízilabda-válogatottnak semmit nem kell elölről kezdenie, folytatnia kell a munkát és februárban a dohai világbajnokságon kell megszereznie az olimpiai kvótát.

A magyar csapat szombaton az ötödik helyen fejezte be az eindhoveni Európa-bajnokságot, a helyosztón a francia csapatot győzte le rendkívül simán 14-3-ra.

"Úgy nyertük meg ezt a mérkőzést, ahogyan azt szerettük volna. Olyan játékkal, olyan védekezéssel és egyéni teljesítményekkel, amire szükség van. Persze nekünk, bár a franciák sokat fejlődtek, nem ellenük kell a legjobb játékunkat hozni" - értékelte röviden az összecsapást a szakember, aki szerint továbbra is kulcskérdés, hogy egy-egy rossz pillanaton minél hamarabb túllépjen a gárda.

"Nem ragadhatunk le egy-egy hibánál, egy elhibázott lövés vagy rossz blokk után, nekünk minden mérkőzésen az utolsó másodpercig harcolnunk kell, hiszen lehet, hogy az olimpiai kvóta Dohában az utolsó meccsünk utolsó percében dől majd el, erre kell felkészülnünk rendkívül alázatosan" - tette hozzá a tréner.

Mihók Attila elmondta, ugyan nincs rá sok idő, de a legfontosabb, hogy következő három napban mindenki kipihenje magát, ezt követően azonban folytatódik a munka.

"És mindenki tudja azt, hogy tartunk valahol, nem kell semmit elölről kezdenünk, ezt kell bevésni a fejekbe" - fűzte hozzá Mihók Attila. A szövetségi kapitány hozzátette, a statisztikák alapján a védekezésben kell a legtöbbet fejlődniük, ugyanis az első öt csapat közül ők kapták a legtöbb akciógólt és az éles meccseken csakis ezeknek a "drasztikus csökkentésével" lehet esélyük a győzelemre.

A csapatkapitány Keszthelyi Rita hat góllal és remek játékkal vette ki a részét a franciák elleni győzelemből, a spanyol Mataro pólósa elmondta, nem volt kérdés a motiváció.

"Még jó, hogy motiváltak vagyunk, hiszen azt, amiért jöttünk, nem értük el, de van még egy esélyünk rá. Most ha itt mindenki a kardjába dőlne, akkor nem gondolom, hogy sportolónak kellene minket hívni. Minden sportolónak fel kell állni bizonyos mélységekből, itt vannak a görögök, akik Peking óta nem voltak olimpián, az olaszok pedig Tokióról maradtak le a riói ezüst után" - nyilatkozta a magyarok klasszisa, aki szerint minden egyes nap azzal a céllal kell ébredniük, hogy ott legyenek a párizsi olimpián.

Keszthelyi Rita elmondta, az új szakmai stáb nehéz fába vágta a fejszéjét, rövid idő alatt kellett felvennie a fonalat mindenkinek, illetve alkalmazkodni: "Itt tartunk most, de megyünk tovább és ha egy kicsit több lelket verünk magunkba, akkor ez sokkal jobb lesz."

A magyar női válogatott februárban a dohai világbajnokságon harcolhatja ki a párizsi részvételt, Katarban két kvótát osztanak ki, erre a papírforma alapján három csapat pályázik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!