Női vízilabda Eurokupa - Kikapott a bronzcsatában a BVSC

Sport, 2024.04.14

A BVSC-Zugló 15-8-ra kikapott a holland ZV De Zaan együttesétől a női vízilabda Eurokupa trieszti négyes döntőjének vasárnapi bronzmérkőzésén, ezzel negyedik helyen zárta a sorozatot.

Stieber Mercédesz együttese a szombati elődöntőben 15-10-re alulmaradt az olasz Plebiscito Padovával szemben, így vasárnap a harmadik helyért ugrott medencébe.

A magyarok az első felvonás végéig viszonylag tudták tartani a lépést ellenfelükkel és 5-3-as hátrányban zárták a negyedet, de a következő nyolc percben rövidzárlat következett. Pontatlanok voltak a holland kapu előtt, mindössze egyszer voltak eredményesek, míg a Zaan játékosai négyszer is eredményesek voltak.

A fordulás után Kakas Krisztina próbálta életben tartani a BVSC győzelmi reményeit, de néhány bravúrvédése után ő is tehetetlen volt a holland lövésekkel szemben, így az utolsó negyedre 13-6-ra növelte előnyét a ZV De Zaan együttese. A hajrában sem sikerült a magyar csapatnak közelebb zárkóznia, így végül hétgólos vereséget szenvedett Triesztben.

Az olasz fináléban a Padova 10-8-ra legyőzte a házigazda Pallanuoto Trieste együttesét.


Női Eurokupa, négyes döntő (Trieszt):

döntő:
Plebiscito Padova (olasz)-Pallanuoto Trieste (olasz) 10-8 (2-2, 2-2, 4-1, 2-3)


korábban:

bronzmérkőzés:
ZV De Zaan (holland) - BVSC-Zugló 15-8 (5-3, 4-1, 4-2, 2-2)
---------------------------------------------------------------
a magyar csapat gólszerzői: Fekete 3, Kele 2, Armai, Urvári, Jancsó 1-1
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!