Női vízilabda Eurokupa - Kikapott, de döntőben a Ferencváros

Sport, 2023.03.11

A Ferencváros a szombati visszavágón 9-7-re kikapott a vendég olasz Plebiscito Padovától, de egy gólt megőrzött az első mérkőzésen kiharcolt előnyéből, ezzel bejutott a döntőbe a női vízilabda Eurokupában.

Női vízilabda Eurokupa elődöntő - FTC-Telekom Waterpolo-Plebiscito Padova A zöld-fehérek az elődöntő második meccsén nagyot harcoltak a Vályi Vandával felálló riválissal, amely 8-5-re és 9-6-ra is vezetett, és izgalmas hajrában csikarták ki a továbbjutást.

A sorozat fináléjában így két magyar csapat csap majd össze egymással, miután a másik ágon az UVSE és az Eger küzd egymással.

A Padova az előző szezonban bronzérmes volt az Euroligában (ma már Bajnokok Ligája), a második számú európai kupában pedig 2015-ben és 2017-ben is döntőt játszott.

Eredmény:

elődöntő, visszavágó:
FTC-Telekom Waterpolo - Plebiscito Padova (olasz) 7-9 (1-3, 3-1, 2-5, 1-0)
---------------------------------------------------------
a magyar csapat gólszerzői: Gurisatti 2, Pőcze, Leimeter, Simon-Illés, Tóth-Csabai, Máté

Továbbjutott: a Ferencváros, 19-18-as összesítéssel


később: UVSE - Tigra-ZF-Eger 18.00
(MTI)

Galériánk

Női vízilabda Eurokupa elődöntő - FTC-Telekom Waterpolo-Plebiscito Padova Női vízilabda Eurokupa elődöntő - FTC-Telekom Waterpolo-Plebiscito Padova Női vízilabda Eurokupa elődöntő - FTC-Telekom Waterpolo-Plebiscito Padova Női vízilabda Eurokupa elődöntő - FTC-Telekom Waterpolo-Plebiscito Padova Női vízilabda Eurokupa elődöntő - FTC-Telekom Waterpolo-Plebiscito Padova Női vízilabda Eurokupa elődöntő - FTC-Telekom Waterpolo-Plebiscito Padova Női vízilabda Eurokupa elődöntő - FTC-Telekom Waterpolo-Plebiscito Padova Női vízilabda Eurokupa elődöntő - FTC-Telekom Waterpolo-Plebiscito Padova Női vízilabda Eurokupa elődöntő - FTC-Telekom Waterpolo-Plebiscito Padova Női vízilabda Eurokupa elődöntő - FTC-Telekom Waterpolo-Plebiscito Padova
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!